Magazin Novi Sad

Ko je Slobodan Milić Bocara, savetnik Miloša Vučevića sa milionskim nekretninama?

Slobodan Milić Bocara, savetnik gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kog opozicija optužuje da stoji iza izgradnje naselja u vrednosti od 40 miliona evra, vlasnik je preko 300 građevinskih parcela na teritoriji grada.

Ovaj naprasno uspešan biznismen, iza koga stoji i propala firma sa dugom od preko 70 miliona dinara, sada je investitor luksuznih stanova.

Prema krivičnoj prijavi koju je podigao uzbunjivač iz Gradske kuće, Milić je kupovao gradsko zemljište na potezu Telepa, Veternika i Adica, a potom je grad te iste parcele, kroz eksproprijaciju, otkupljivao od njega po znatno višim cenama.

Poverenik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je Milića da je “direktna spona između Andreja Vučića, Miloša Vučevića i građevinske i arhitektonske mafije”.

Naime, Milićeva supruga je vlasnca dva preduzeća, “ES Capital 2013” d.o.o. i “ES Capital Rent” d.o.o., preko kojih se zidaju i iznajmljuju nekretnine izgrađene na parcelama koje su prvobitbno kupili.

Do sada je izgrađeno dvadesetak stambenih zgrada, a po projektu će ih biti više od 40. Procenjena vrednost ove investicije iznosi oko 40 miliona evra.

Osnivački kapital firme “ES Capital 2013” d.o.o. je 2013. godine bio 1.000 dinara, a za svega sedam godina ova firma je investirala u stanove čija je vrednost procenjena na više 40 miliona evra.

– Kako je nastala ta koruptivna razlika iz koje se izriodilo stotine stanova i miliona evra – pitao je Novaković, koji je u više navrata pozivao i Tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da istraži poslovanje Bocarinih porodičnih firmi.

Za sada, nijedna institucija se nije odazvala na poziv, a radovi na “Telepskoj dolini” i “Telepskoj dolini GRNDE” ne jenjavaju.

I dok Miloš Vučević na ovakve optužbe odgovara da su u pitanju “laži”, diskreditujući i uzbunjivača i Novakovića, prema podacima iz Agencije za privredne registre, kao i katastra, činjenica je da je Milić, od kako je postao odbornik SNS i savetnik gradonačelnika, postao ozbiljan biznismen i veleposednik.

Njegova zvanična biografija, kada je 2013. godine postavljen za Vučevićevog savetnika, je u najmanju ruku diskretna.

Po obrazovanju je “saobraćajni tehničar”, a uz status savetnika mu je dodato “bez specijalnosti”, tako da je ostalo nejasno iz kog razloga je uopšte postavljen na ovu poziciju.

Prema saznanjima Nova.rs, Milić je završio srednju saobraćajnu školu i uglavnom se bavio privatnim biznisom, ne uvek ovako uspešno.

Jedno vreme je radio i na Spensu, a bio je i član Nadzornog odbora “Dnevnik holdinga”. Međutim, veliki deo novosadske javnosti smatra da je Milić zapravo samo “formalni” vlasnik preduzeća i nekretnina, kao i da je posrednik između svih drugih investitora i Grada.

Zahvaljujući političkom monopolu SNS kontroliše rad svih urbanističkih instanci u gradu, od Zavoda za urbanizam, Komisije za planove, Gradske uprave za urbanizam, inspekcija…

Milić je poznat kao čovek koji “sve rešava”, čak i utiče na izmene urbanističkih planova i spratnosti.

Ukoliko se ikada neko bude i bavio legitimitetom ovakvog poslovanja, činjenica je da su bračni par Milić zvanično jedina odgovorna lica za sve, kao i da je, prilikom odabira za savetnika, upravo ovo bila Milićeva “specijalnost”.

Greb greb mu omiljena zabava

Savetnik gradonačelnika Slobodan Milić je na nagradnoj igri Državne lutrije Srbije “Volan u ruke” 2011. godine osvojio novog BMW 318i.

– Volan fantastičnog BMW 318i otišao je u ruke Slobodana Milića iz Novog Sada, koji je za samo 60 dinara osvojio svoj auto iz snova.

Greb greb srećke su već dugo Slobodanova omiljena zabava, a s obzirom da je zaljubljenik u automobile, pronašao je pravu srećku za sebe – naveli su na sajtu Greb greb.

Izvor: Nova.rs/Autor teksta Ana Lalić

Ana Brnabić i Miloš Vučević najozbiljniji Vučićevi kandidati za mesto premijera

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

571 Shares
571 Shares
Share via
Copy link