Srbija Vesti

Horor kod Niša, pas doneo ljudsku lobanju i kičmu, smrad truleži se osećao mesecima

policija
Foto: Dado Đilas / Ilustracija

Ostaci ljudskog skeleta otkriveni su u selu Vrtište kod Niša nakon što je zlatni retriever meštanina Miće Markovića, doneo u dvorište ljudsku lobanju i kičmu koje je našao na obližnjem napuštenom placu, prenose mediji.

Kako piše Kurir, to je za dva meseca treći skelet, kako se pretpostavlja, osoba čiji je nestanak prijavljen u niškom kraju, a koji su pronađeni u njivama i na otvorenom prostoru.

„Životinje raznele gornji deo tela“

– Sedeo sam te večeri oko 21.30 časova sa komšijom Predragom Ranđelovićem u dvorištu. Pas je preskočio ogradu pa sam izašao posle nekog vremena da ga potražim. Video sam da da se vraća i otvorio mu kapiju. Nešto je nosio, mislio sam da je lopta. Onda sam video da je to bila ljudska lobanja! Stavio sam je u kesu i pozvao policiju. U međuvremenu pas je izašao opet i doneo ljudsku kičmu. Došla je patrola policije i kriminalistička tehnika i za desetak minuta su našli leš u dvorištu obližnje napuštene kuće-  priča Mića Marković.

Telo je ležalo na leđima u šiblju, ali su nedostajale brojne kosti, koje su, kako se pretpostavlja, raznele životinje.

– Donji deo tela je bio ceo. Grudnog koša nije bio, možda je jedno rebro samo ostalo. Videli smo košulju, kaiš, farmerice i sandale na nogama. Po garderobi smo prepoznali da bi to mogao da bude taj nestali čovek iz Popovca koga je ćerka tražila preko „Fejsbuka“. Policija je odnela telo na analizu kako bi se utvrdio identitet-  priča Marković.

„Neprijatan miris se osećao od avgusta“

Leš je, inače otkriven početkom novembra u dvorištu napuštene kuće, vazdušnom linijom udaljene pedesetak metara od kuće Ranđelovića koji kaže da se neprijatan miris osećao još od sredine avgusta, ali da niko nije mogao ni da zamisli da se u šibljaku nalazi ljudski leš.

– Došli smo oko 10. avgusta sa odmora i još od tada se osećao neki neprijatan miris. Nismo mogli da sedimo na terasi kad pijemo kafu koliko je to neprijatno mirisalo. Ali ovo je selo, mislili smo da je uginula neka mačka, pas ili neka druga životinja. Ni na kraj pameti nam nije padalo da bi u šiblju moglo da bude ljudsko telo. Ta kuća je napuštena već duže vreme a dvorište je uraslo u travu i šiblje, godinama tu niko nije kročio –  priča Ranđelović.

Kako se telo našlo na tom mestu, svima u selu je misterija.

– Ne znam kako je čovek dospeo na to mesto, da li je pošao u WC pa pao ili su ga napali psi lutalice. Ovo je napušten plac. Autobuska stanica je oko 500 metara udaljena od tog mesta. Mrak je bio, moguće da ga niko nije video kada je te noći došao tu posle izlaska iz autobusa – kaže Ranđelović.

Iako se još čeka na rezultat DNK analize, koja je naložena nakon pronalaska tela 9. novembra, sumnja se da se radi o Svetislavu Radojičiću (82) iz Popovca koji je nestao 2. avgusta kada je sa vašara u Niškoj Banji pošao kući.

U prilog toj sumnji ide I činjenica da je poslednji put viđen živ upravo u Vrtištu.

– Obaveštena sam od strane policije da je u Vrtištu pronađen leš i da postoji mogućnost da je u pitanju moj otac. Sumnja postoji, ali da bi bili sigurni mora da se uradi DNK analiza. Kako su mi objasnili potrebno je dosta vremena da se iz kostiju izdvoji DNK. Prošlo je već mesec dana pa očekujem uskoro rezultate – kaže Danijela Petković, ćerka nestalog.

Svetislav je nestao u noći između 2. i 3.avgusta kad je sa vašara krenuo kući ka Popovcu. Vrlo je moguće da je promašio stanicu na kojoj je trebalo da siđe.
– On je bio u Niškoj Banji na vašaru te večeri kad je poslednji put viđen. Posle 17 dana i pregledavanja kamera iz gradskih autobusa utvrđeno je da je sišao u Vrtištu-  kazala je ćerka.

 Još dva skeleta u dva meseca na poljima Niša

Samo dan ranije, tačnije u utorak (6. decembra) Mimica Arsovski, stanovnica Mezgraje kje krenula u šetnju sa psom. On je, kako će ispričati istraumirana žena, sve vreme pored pruge njuškao nešto. Kada je Mimica prišla, prvo što je videla bile su bele čarape, a onda je ugledala lobanju. Ona je ugledala lobanju i ljudski skelet pored pruge.

Mediji će prethodno objaviti da je još uvek nepoznato čiji je skelet, pronađen 19, oktobra u okolini Niša na lokalnom groblju.  U vreme pronalaska skeleta (26. oktobra) postojala su čak tri muškarca iz okoline Niša koja su nestala bez traga.

Jedna od mogućnosti je da je skelet iz njive, koji je našao poljoprivrednik dok je orao, zapravo raspadnuto telo Slaviše Milića iz okolnog doljevačkog sela Ćurlina. Skelet je inače pronađen +odvojen od lobanje, a nije imao šaku i jedno stopalo. Postoji mogućnost da je u pitanju Slaviša, monter grejnih tela iz mesta Ćurlina između Doljevca i Niša, a koga porodica traži već dve godine.

Izvor: Kurir

Horor u NS, u zgradi u kojoj je pronađeno telo muškarca vlada užas, širi se stravičan smrad i preti zaraza

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

32 Shares
Share via
Copy link