Koronavirus Magazin

Slavićete Novu godinu, ali sa kovid propusnicama

kisic-darija
Foto: Tanjug

Krizni štab doneo je danas odluku da se proslave za predstojeće praznike dozvole, te da mere – ostanu iste.

To je saopšteno danas nakon sednice Kriznog štaba. Javnosti se obratila ministarka Darija Kisić Tepavčević.

– Epidemiološka situacija stabilna poslednjih nedelja i stopa je među najnižima u Evropi. Ono što se pokazala kao ispravna odluka sa poslednje sednice Kriznog štaba je da raspust nije počeo ranije i da se u školama zadržala dobra epidemiološka situacija. Ovaj period slava i proslava evo već treću godinu pričamo da moramo biti svesni da je virus tu i da je omikron tu koji se znatno brže širi. Kada sumiramo sve došli smo do zaključka da sve mere koje su sada na snazi ostanu – rekla je dr Kisić novinarima.

Ona je dodala da su „kovid propusnice dale značajne rezultate i pored ograničenog broja inspketora“. Najavila je i sastanak Kriznog štaba odmah nakon Nove godine.

– Sada su procene da je potrebno da se i više od 80 odsto građana mora vakcinisati i pokazalo se da su vakcine efikasne i bezbedne. I to je i početak i kraj borbe protiv virusa – rekla je Kisić.

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je u 16 sati u Palati Srbija, a pred medicinskim i političkim delom Štaba bilo je samo jedno pitanje – hoće li biti dozvoljene novogodišnje i božićne proslave?

Direktor vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić izjavio je ranije da će jedna od tema sednice Kriznog štaba biti proslava Nove godine i produženje važenja kovid propusnica. Oko ovoga, međutim, nije bilo jedinstvenog stava struke – makar u javnosti.

Izvor: Tanjug

Kon traži 24 sata zatvaranje zbog pojave omikron soja u Srbiji

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

38 Shares
Share via
Copy link