Magazin

Slađana Milošević i njena najveća ljubav umrli jedno za drugim: “Priča o sreći, koja je bila motiv i za druge”

sladjana-milosevic
Foto: Printscreen

Rok princeza, kako su zvali Slađanu Milošević, izgubila je životnu bitku samo dva meseca nakon smrti višegodišnjeg emotivnog i umetničkog partnera Miloša Stojisavljevića Cajgera, inače jednog od najboljih bas gitarista srpskog rokenrola.

Naime, Cajgera su svi upamtili kao gitaristu Zane, Viktorije, Generacije 5, čiji je član bio i Slađanin brat Goran Milošević, a sa Slađanom je sarađivao, između ostalog, i na čuvenoj pesmi “Amsterdam”.

Inače, Cajger, koji je poslednjih godina radio kao direktor kompanije “Knjaz Miloš”, preminuo je 28. januara ove godine, a dan kasnije Slađana se oprostila od njega potresnim rečima, te otkrila detalje o njihovom odnosu, koji je u vreme osamdesetih bio top-priča dvoje beograđanadskih umetnika i zaljubljenika u rokenrol.

Slađana je na Fejsbuk nalogu objavila i snimak s njihovog zajedničkog nastupa u Nišu.

“Amsterdam”, hala Čair Niš, 1981. Stotine puta izvođena i snimana kompozicija iz 1988, autora A. Sladane Milošević i Mirka Glišića – izdanje PGP RTB. Veliki debi imao je Miloš Stojisavljević Cajger, tada moj višegodišnji životni i umetnički partner. Žalost što ga više nema je brisanje mog vremena i sećanja, jer Miloš je bio deo stvarnosti kakva se ne može imitirati, ni ponoviti. Bili smo uzlet snage, nezadrživa energija. Priča o sreći, koja je bila motiv i za druge – napisala je tada Slađana.

Nakon što nije dobijena dozvola za Aleju zaslužnih građana Sladana Milošević je sahranjena na Lešću, pored oca Milutina Miloševića, što je bila pevačicina poslednja želja, a od rokerke su se oprostile brojne kolege, među njima Dado Topić, Oliver Mandić, Momčilo Bajagić Bajaga, Žika i Dragi Jelić, Peda d’Boj i drugi.

Ljubimca stavila u testament

Slađana Milošević je godinama živela sa čivavom koju je zvala princeza Morgan, od koje se ni u jednom trenutku nije odvajala, čak ni kad je odlazila na snimanja i gostovanja u emisijama. Međutim, kako list saznaje, svesna da više ne može da se brine o njoj zbog zdravstvenog stanja, istaknuta umetnica je donela odluku da je vrati ženi od koje ju je kupila, a zatim je i svog voljenog kućnog ljubimca navela u testamentu.

– Nažalost, nije mogla više da se brine o njoj. Bolest je uzela maha. Pred odlazak u bolnicu, Slađana je pozvala ženu od koje je i kupila čivavu i odlučila da joj je bez naknade vrati. Htela je da bude sigurna da će neko zaista brinuti o njoj dok nje nema. Zbog toga, nakon što je shvatila da su joj dani odbrojani, sastavila je testament i deo ušteđevine prepisala upravo toj čivavi. Zvuči neverovatno, ali takva je bila Slađana. Neverovatna i uvek svoja. Takva je ostala i do smrti.

Filmski život Slađane Milošević: Bila je ikona crnog talasa, fan hteo da se ubije zbog nje, a bivšeg partnera prijavila zbog nasilja

Izvor: kurir.rs/telegraf

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link