Magazin Srbija

Skupštinski restoran odoleva poskupljenjima – dobra nam je država! (FOTO)

skupstina grada beograda
Foto: FoNet/ TV FoNet

Jedan Beograđanin rešio je da se od ponedeljka snabdeva u skupštinskom restoranu grada Beograda.

“Cene 60% nize od mojih nabavnih. Kud nisam znao za njih pre”, našalio se on komentrašući fotografiju računa iz skupštinskog restorana.

U restoranu Skupštine grada Beograda cena kafe je neverovatnih 14 dinara. Poređenja radi, u restoranima u blizini, espreso ćete platiti i do 200 dinara.

Cene kao u studentskoj menzi u skupštinskom restoranu Grada Beograda ipak su više od onih u restoranu Narodne skupštine.

Ivica Daćić je pre 2 godine po dolasku na mesto predsednika Skupštine objavio da će inicirati korekciju cena, ali se to naravno nije dogodilo. Umesto korekcije cenovnika, loptica je prebačena u dvorište Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja formira cene.

Iz dana u dan cene svega rastu, poskupelo je gotovo sve pa i kućna hemija. Primera radi, račun u radnji platite 5 hiljada dinara, poneli ste kući dve kese, a unutra skoro pa ništa.

Ali zato odbornici u Skupštini grada Beograda limenku Koka- Kole plaćaju čitavih 20 dinara, a za litar kisele vode nezamislivih 50 dinara.

cenovnik u skupštini
Foto: Facebook

Račun je izdat 2. marta ove godine. Sve poskupelo, samo cenovnici u skupštnskim restoranima postojano odolevaju inflaciji.

Podsetimo se cena hrane iz restorana Narodne skupštine iz februara prošle godine.

Izdvajamo grašak sa mesom koji je koštao 164 dinara.

Za pljeskavicu na kajmaku poslanici moraju da izdvoje čak 203 dinara.

Predsednik je rekao da ne brinemo i da imamo svega, pa i palminog ulja.

Imajte na umu da imamo i skupštinske restorane, tamo su cene stabilne, klopa odlična i jeftina, te za paniku mesta nema, gladni ostati nećemo.

Veliki marketi skuplji od malih radnji koje je država osudila na propast

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
187 Shares
187 Shares
Share via
Copy link