Balkan Vesti

Škaljarci nabavljali kalašnjikove za SPC u Crnoj Gori? Tužilaštvo u Podgorici pokreće istragu

SPC u Crnoj Gori
Foto: Shutterstock

Podgoričko Više državno tužilaštvo ispitaće navode M portala da su pripadnici organizovane kriminalne grupe Škaljari uoči parlamentarnih izbora 2020. godine razgovarali o nabavci kalašnjikova za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

Navodno, Mijanović je Dedoviću napisao da je crkva tražila nabavku kalašnjikova u cilju organizovanja oružanog otpora i da ga je o tome informisao Mitar Knežević, čiji je brat sveštenik.

– Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objavljenih transkripata u medijima koje se odnose na nabavku naoružanja i pripremanja oružanog otpora uoči parlamentarnih izbora u 2020.godini. U daljem toku postupka preduzeće se sve neophodne mere i radnje u cilju provere medijskih navoda i utvrđivanja svih činjenica nakon čega će se doneti odluka u predmetu – piše u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka VDT Podgorica viša tužiteljka Lepa Medenica.

M portal objavio je da je Risto Mijanović, Cetinjanin kog povezuju sa Škaljarskim kriminalnim klanom, razmenjivao o tome poruke preko kriptovane Sky aplikacije sa Kotoraninom Nikolom Dedovićem.

Dedović je brat sada već pokojnog Igora Dedovića, koji je bio jedan od vođa organizovane kriminalne grupe Škaljari.

Navodno, Mijanović je Dedoviću napisao da je crkva tražila nabavku kalašnjikova u cilju organizovanja oružanog otpora i da ga je o tome informisao Mitar Knežević, čiji je brat sveštenik, prenose Vijesti.me.

Izvor: Buka

Sinod SPC zabranio vladikama da pričaju o politici i ograničio im kretanje

116 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap