Magazin Novi Sad

Siniša Trifunović, Augmentum: Posvećenost i stručnost su predoslovi za uspešan biznis

Siniša Trifunović Augmentum DOO
Foto: Siniša Trifunović, Augmentum DOO

Firma Augmentum DOO postoji tek četiri godine, a već se pozicionarala među vodeće na tržištu nekretnina, procene nepokretnosti, legalizacije objekata i bezbednosti i zdravlja na radu.

Od početne ideje do velike prepoznatljivosti na tržištu surove konkurencije, nije prošlo mnogo, a kako smo saznali od vlasnika ove kompanije Siniše Trifunovića, nije bilo ni mnogo teško.

On se, kaže, držao osnova – posvećenost, dobre namere, stalno usavršavanje i suočavanje sa izazovima.

Na koji način istrajati, postići uspeh u privatnom biznisu, a pritom negovati pomalo zaboravljenu filozofiju poslovanja – poštenje, saznajemo od Siniše, jednog od najuspešnijih mladih novosadskih preduzetnika.

Augmentum DOO – Sve u vezi sa gradnjom i kupovinom nekretnina na jednom mestu

Kompanija Augmentum DOO ima tri odeljenja – Odeljenje za procene nepokretnosti, za projektovanje i bezbednost i zdravlje na radu.

– Često je rad svih tih odeljenja povezan, što nam je na neki način i bio cilj. Sada se u Augmentumu, sve u vezi sa imovinom može završiti na jednom mestu – rekao je Siniša Trifunović za Luftiku.

Procene nepokretnosti

Augmentum pruža konsultantske usluge u vezi sa imovinom, a kao primarna oblast istakla se procena vrednosti nepokretnosti.

Njihovi procenitelji poseduju dugogodišnje iskustvo na tom polju i za to imaju državne licence kao i najprestižnije strane sertifikate poput RICS i REV.

– Posebno bih istakao posedovanje svetskog RICS sertifikata izdatog od strane Britanksog Kraljevskog udruženja profesinalaca koji oslikava poznavanje najviših standarda naše proceniteljske profesije – kaže Siniša Trifunović za naš portal i dodaje kako je upravo to omogućilo prepoznatljivost Augmentuma od strane domaćih i stranih banka, investitora kao i brojnih drugih klijenata.

Ova kompanija nalazi se na svim proceniteljskim listama banaka i ovlašćeni su da za njihove potrebe rade izveštaje o proceni vrednosti nepokretnosti.

Usluge Augmentuma koriste finansijske institucije, investitori, pravna i fizička lica.

– Uglavnom vršimo procene nepokretnosti u postupku stambenog kreditiranja dok to može biti i za druge namene kao što su finansijsko izveštavanje, osiguranje imovine, kupovine ili prodaje. Svi naši klijenti žele da dobiju uslugu u skladu sa najvišim svetskim standardima i mi im to omogućavamo – rekao je Trifunović.

Odeljenje za projektovanje

U okviru odeljenja za projektovanje pružaju se usluge iz oblasti legalizacije objekata, energetske efikasnosti, građevinskog nadzora i tehničkog prijema objekata.

Klijenti koji se odluče za kupovinu kuće moraju imati na umu da ceo kompleks mora biti legalan.
Banke ne vole da vide neuknjižene ili nelegalne objekte.

Trifunović kaže da su to situacije u kojima je klijentima, uz procenu nepokretnosti, na raspolaganju i usluga legalizacije objekata.

Što se tiče energetske efikasnosti to je usluga koju najčešće koriste investitori u postupku ishodovanja građevinske, a kasnije i upotrebne dozvole.

– Sa druge strane, neke banke za stanove koji imaju energetski pasoš daju fiksnu kamatnu stopu, što predstavlja pozitivnu stvar jer klijentima možemo ponuditi i uslugu procene i uslugu izrade energetskog pasoša – rekao je Trifunović.

Odeljenje bezbednosti i zdravlja na radu

U okviru odeljenja za bezbednosti i zdravlja na radu, Augmentum pruža usluge izrade planova preventivnih mera, koordinatora BZR u fazi izvođenja radova, izrade elaborata o uređenju gradilišta, izrade akta o proceni rizika, obavljanje poslova lica za bezbednost i zdravlje na radu.

Za sve ove poslove poseduju odgovarajuće licence i, što je često presudno, veliko iskustvo na pomenutim poslovima.
Usluge bezbednosti i zdravlje na radu uglavnom koriste investitori u postupku gradnje objekata.

Od ideje do uspešog biznisa

Siniša kaže da je za uspeh potrebno osnovno – stručnost, dobre namere, stalno usavršavanje i dobar tim.

Augmentum DOO tim zaposlenih
Foto: Augmentum DOO/ Tim zaposlenih

– Firmu smo osnovali dvojica mojih kolega i ja. Svi smo građevinski inženjeri. Spoj ta tri iskustva u mnogome je doprineo da naša firma zauzme odgovarajuće mesto u poslovnom svetu. Na samom početku poslovanja imali smo jasnu strategiju razvoja i cilj kome težimo – prisetio se Siniša samog početka.

Mnoge preduzetničke ideje ovako počinju, ali zapitali smo se šta je bio motiv i kako su održali fokus. Izgleda da je u ovom slučaju motiv bio izazov i ispitivanje sopstvenih granica stručnosti i sposobnosti.

– Odmah nakon završenih master studija na Građevinskom fakultetu posvetio sam se proceniteljskoj profesiji. Na samom početku bavljenja ovom profesijom nikakav zakon nije postojao i uvideo sam mnoge nedostatke koje struka ima. Kao građevinski inženjer bio sam u prilici da otklonim te nedostatke i samim tim da se dokažem i pokažem u proceniteljskoj profesiji – rekao je Siniša dodajući da je usavršavanje i danas deo njegovog života.

– Uvek sam težio ka tome da konstantno napredujem u poslu kojim se bavim i zato sam redovni učesnik svih seminara, konferencija i radionica iz moje oblasti. Posle višegodišnje prakse javila mi se ideja da sa svojim kolegama osnujem firmu i da se prihvatim jednog ozbiljnog izazova – kaže Trifunović i dodaje:

– Cilj je bio da ujedinimo naše znanje, iskustvo i da tržištu ponudimo jedinstven paket usluga, te da se tako izdvojimo od konkurencije.

Izazovi su dobra stvar, ako težite uspehu

– Čovek kada se osmeli da pokrene sopstveni biznis prvo što shvati je razlika između biti zaposlen i voditi sopstvenu firmu – prvo je što je rekao Siniša kada smo ga pitali o najvećim izazovima.

On kaže da vođenje sopstvene firme, pored odgovornosti, podrazumeva razvoj i nekih drugih veština i znanja, kako bi sve to opstalo i trajalo.

– Jedan od prvih izazova je primiti u tim ljude koji su željni novih znanja, napredovanja i koji brzo usvajaju poslovnu politiku firme – kaže on.

Odmah potom je pomenuo integritet i filozofiju poslovanja.

– U poslu kojim se bavimo najbitnije je zadržati integritet. To je nešto sa čim se ne kockamo. Samo takav način rada i razmišljanja pozitivno utiče na poslovanje, a i na celu profesiju – rekao je.

Kaže da njihov deo posla mora biti obavljen profesionalno i u jasno definisanom okviru, bez grešaka.

– Svesni smo da samo tako možemo da privučemo nove i zadržimo stare klijente. To je nešto što najviše akcentujemo – kazao je Siniša za naš portal.

Da bi zadržao takav način poslovanja Augmentum je definisao interne poslovne procedure, razvili su softver za svoju oblast, uložili su u znanje i licence.

Konkurencija i izgradnja brenda ne mogu jedno bez drugog

U Augmentumu na konkurenciju ne gledaju kao na nešto negativno. Naprotiv.

– Postojanje konkurencije je odlična stvar, jer upravo nas ona inspiriše i podstiče na konstantan razvoj. Mi smo ti koji na tržištu želimo da budemo jedinstveni i čiji će rad drugi slediti. Na samom početku smo pratili konkurenciju, dok nismo dovoljno izrasli i preuzeli tu tržišnu trku – rekao je Trifunović.

Siniša Trifunović, preduzetnik
Foto: Siniša Trifunović, preduzetnik

Osim ovakvog stava prema konkurenciji, za izgradnju brenda potrebno je još nešto…

– Da bi se uopšte pričalo o tome da budemo među liderima, usluga koju pružamo mora biti na vrhunskom nivou. Takođe, izgradnja Augmentuma kao brenda podrazumeva izgradnju odnosa sa klijentima koji se zasniva na poverenju, poštovanju i profesionalizmu. To nisu samo fraze već je to nešto na čemu stalno radimo i za šta se iskreno zalažemo – objasnio je Siniša suštinu uspeha.

Privodeći razgovor kraju, Trifunović nije mogao a da ne istakne ponos. Ne na svoj uspeh, već na svoj tim.

– Naš tim čine ambiciozni ljudi koji su željni novog znanja, dokazivanja i koji se rado prihvataju novih izazova. Iskren da budem, veoma sam ponosan na svoje kolege, bez kojih ni jedan rezultat ne bi bio ostvariv. Smatram da samo sa dobrim timom možemo praviti dobre rezultate – zaključio je vlasnik Augmentuma i verovatno nesvesno podelio još jedan zlata vredan savet za sve one koji hrabro uplovljavaju u preduzetničke vode.

Ukoliko tragate za za kompanijom koja će tačno i u roku pružiti usluge iz oblasti procene vrednosti nepokretnosti, legalizacije objekata i zaštite na radu, ne oklevajte da kontaktirate ovaj stručan i uspešan tim.

Augmentum DOO se nalazi u ulici Veljka Petrovića 14, u Novom Sadu. Kontakt telefon je 021/3825798, a više informacija i detaljan opis svih usluga možete pronaći na njihovom zvaničnom vebsajtu OVDE.

U jeku pandemije napustila posao iz snova i pokrenula privatni biznis

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link