Magazin

Proplakaćete dušu nad otvorenim pismom Siniše Mihajlovića

Naš legendarni fudbalski as Siniša Mihajlović je 13. jula italijanskim novinarima saopštio da boluje od galopirajućeg i teškog oblika leukemije. Usled bolesti, primoran je da napusti klupu italijanskog prvoligaša Bolonje, a ova informacija ostavila je u čudu čitavu fudbalsku javnost.

Legendarni fudbaler i trener odlučio je da se svima koji su mu pružili podršku obrati i javno zahvali putem otvorenog pisma, objavljenog u listu „Gazeta delo Sporta“.

Prenosimo vam ga u celosti:

„Postoje momenti u životu kada se borite protiv teškog protivnika, kada treba da se suočite sa problemom koji je komplikovan za rešavanje. Sada preživljavam takav trenutak, ali imam sreće, jer znam da nisam sam. Otkrio sam da imam veliku podršku. U ovim danima dobio sam mnogo solidarnosti i pozitivne energije. Sve mi je to dalo sigurnost i obavezu da pobedim u borbi protiv leukemije. Dobio sam hiljadu poruka.

Budite sigurni sam ih sve pročitao. Svaka je predstavljala milovanje za mene, zagrljaj i dodirnula je moje srce. Bili su teški dani i izvinjavam se ako nisam odgovorio i zahvalio se svakome od vas. Ja to radim ovde, sada, zahvaljujući ‘Gazeti delo Sport’ koji mi je ljubazno dao ovaj prostor na raspolaganju.

Hvala svim predsednicima timova gde sam igrao kao igrač ili trener i onima za koje nikada nisam radio, ali su mi pokazali poštovanje i naklonost. Zahvaljujući bivšim saigračima i protivnicima mojih fudbalskih godina, današnjim fudbalerima koje sam trenirao i onima koje nikada nisam vodio, ali podjednako su mi rekli „Forza Mister“.

Hvala navijačima ‘mojih’ timova i onima s kojima sam se suočavavao noseći drugi dres. Mnogi od onih koji su mi u prošlosti na terenu zviždali i izazivali me, ovoga put su me ohrabrili i napisali ‘Non mollare, Siniša’ (‘Nema predaje, Siniša’). Hvala svima u svetu ne samo sportu nego i politici i zabavi, oni su mi bili bliski.

Zahvaljujući prijateljima svog života, upoznao sam se u mnogim gradovima tokom moje karijere. I zahvaljujući običnim ljudima, koji nisu poznati: oni koji me poznaju znaju da cenim svakog čoveka zbog toga kakav je, a ne zbog onoga čime se bavi. Od poruka šefova država (i dalje ne mogu da verujem), pismu koje sam primio od deteta koje mi je nacrtalo osmeh, svi ste bili važni. Hvala, hvala, hvala. 

Ponestalo mi je suza, sada sam spreman za borbu. Vidimo se uskoro.“

Predrag Mijatović: Da nismo zaratili, bili bi svetski prvaci

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

290 Shares
290 Shares
Share via
Copy link