Magazin Srbija

Siniša Mali baš zapeo da mu priznaju plagirani doktorat, sada mu pomaže sud

sinisa mali
Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Upravni sud je poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu kojom je ministru finansija Siniši Malom poništena diploma doktora nauka, nakon što je Odbor za profesionalnu etiku UB zaključio da je njegova doktorska disertacija plagijat, javlja Danas.

Prema navodima Danasa, ovu informaciju saopštila je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović na proširenom Rektorskom kolegijumu koji je u toku.

Da podsetimo, Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je 12. decembra 2019. godine poništio diplomu doktora nauka ministru finansija Siniši Malom, na osnovu rešenja Odbora za profesionalnu etiku UB, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

Mali je potom podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Takođe, posle pisanja Danasa izbacio je podatak iz biografije da je odbranio doktorsku disertaciju.

U međuvremenu više desetina univerzitetskih profesora podnelo je nadležnim organima Univerziteta u Beogradu žalbe na neakademsko ponašanje Milije Suknovića, dekana Fakulteta organizacionih nauka, Ondreja Jaška, mentora doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog, i članova Komisije za pregled i odbranu njegove disertacije – Dragana Đuričina, profesora Ekonomskog fakulteta i Slađane Barjaktarović Rakočević, vanredne profesorke FON-a.

Zbog neakademskog ponašanja prilikom odlučivanja o doktoratu Siniše Malog, aktuelnog ministra finansija, dekanu Fakulteta organizacionih nauka (FON) Miliji Suknoviću preti izricanje javne opomene zbog kršenja Kodeksa profesionalne etike, pisao je u jednom od istraživanja BIRN.

Izvor: Danas.rs

Siniša Mali: Najradije bih pocepao doktorat i napisao još jedan

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
455 Shares
455 Shares
Share via
Copy link