Magazin Poznati

Šinejd O’Konor jednom prilikom otkrila zašto brije glavu: „Nisam želela da budem lepa“

_methode_times_prod_web_bin_bd4ac786
Foto: KEVIN CUMMINS/GETTY IMAGES

Irska pevačica Šinejd O’Konor preminula je u svojoj 56. godini i svet je bez ikakve sumnje ostao bez unikatne ličnosti i neverovatnog talenta koji se krio iza prelepog lica ove večite devojčice.

Šinejd će ljudi najviše pamtiti po njenoj legendarnoj obradi pesme „Nothing Compares 2U“ čuvenog Prinsa, ali i po njenom prepoznatljivom izgledu. Od trenutka kada je postala slavna u kasnim 80-im godinama 20. veka, ona je imala obrijanu glavu, što je bila retkost za žene u javnoj sferi.

Neki su mislili da je to njen zaštitni znak, da se time želi isticati od drugih, ali Šinejd je otkrila niz potresnih razloga zbog čega je preferirala ovakvu frizuru.

Naime, pevačica je prvi put obrijala glavu kada je imala 20 godina. U emotivnom intervjuu sa televizijskim psihologom Dr Filom rekla je da se na taj potez odlučila jer nije želela da je gledaju kao „lepu“.

Strepela kako će je muškarci tretirati

Ona se plašila da bi mogla biti izložena opasnim muškim namerama ako je budu smatrali lepom. U govoru 2017. godine Šinejd je rekla da je njena sestra imala predivnu crvenu kosu, ali da joj je njihova majka govorila da je ružna i odvratna.

„A onda je počelo… Kad sam ja imala dugu kosu, predstavljala nas je kao njenu lepu i njenu ružnu kći. I zato sam odrezala kosu. Nisam htela da budem lepa. Bilo je opasno biti lepa jer su me zlostavljali gde god sam išla. Nisam htela da budem silovana ili zlostavljana, nisam htela da se oblačim kao devojka, nisam htela da budem lepa“, ispričala je tada Šinejd.

Takav imidž htela je da zadrži kako bi fokus bio na njenom talentu i muzici, a ne na izgledu.

„Jednom su me pitali hoću li pustiti dugu kosu i nositi kratke suknje jer su hteli da prodaju moju seksualnost. Nisam to želela. Ako sam nameravala da budem uspešna, želela sam da to bude jer sam dobra muzičarka“, rekla je.

Takav stil postao je deo njenog identiteta.

„Nisam se osećala kao ja ako nisam imala obrijanu glavu“, rekla je.

Izvor: Index.hr

Smrt kao kraj teške životne priče palog anđela Šinejd O’Konor, od majčinog terora do slave i tragedije

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link