Magazin Srbija

Preslatki Lav iz Kragujevca je 1 od 100 dece na svetu sa posebnom kosom (FOTO)

Lav kragujevac 1
Foto: N1

Postoji posebno stanje kod male dece, koje karakteriše suva, čupava kosa, koja raste na gore i ne može se raščešljati. Naziva se „sindrom nekontrolisane kose“, a deca koja ga imaju obično imaju svetliju kosu.

Interesantno je da ovakvu neobičnu kosu, na kojoj bi im svi pankeri sveta pozavideli, ima tek stotinjak dece, a jedno od njih je i dečkić Lav iz Kragujevca.

Lav Kragujevac 2
Foto: N1

Preslatki dečak ima 22 meseca i plavu „grivu“ koja u potpunosti odgovara njegovom imenu.

Njegov otac Filip je rekao za portal N1 da su više pažnje na kosu svog deteta počeli da obraćaju zbog komentara ljudi na ulici. Dodaje da su sada svi oduševljeni dečakovom pojavom i žele da ga upoznaju.

Lav Kragujevac 4
Foto: N1

Lav ima „sindrom nekontrolsane kose“ koja raste na gore i opire se češljanju. Govoreći o tome kako se ovakva kosa neguje, Filip kaže da nema mnogo posla oko održavanja, jer češalj ne koriste, a sve što im je potrebno je šampon sa keratinom.

Lav Kragujevac 3
Foto: N1

Porodica malog Lava je o ovom retkom sindromu učila i informisala se preko interneta, jer su pedijatri kao i Lavovi roditelji prvi put videli takvu kosu.

Sličan „problem“ ima i 17-mesečna Lejla Dejvis iz Engleske, koja baš kao i Lav, prosto pleni svojom slatkoćom.

„Sindrom nekontrolisane kose“ se razvija dok je dete malo, često između najranijeg detinjstva i treće godine. To je stanje koje karakteriše suva, čupava kosa koja se ne može raščešljati.

Deca koja ga imaju obično imaju svetlu kosu. Stanje se uglavnom poboljšava kako vreme prolazi, tako da bi do adolescencije detetova kosa trebalo da počne raste na dole.

Izvor: N1

Saša se nije šišao 12 godina, kosa mu je duga skoro 2 metra (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

76 Shares
Share via
Copy link