Magazin

Saša se nije šišao 12 godina, kosa mu je duga skoro 2 metra (VIDEO)

sasa-kosa_850x
Foto: RTRS

Saša Nikolić (25) iz Velike Plane momak je sa možda najdužom kosom u regionu. Nije se šišao 12 godina, a kada to bude uradio, kosu će donirati deci oboleloj od karcinoma, piše RTRS.

– I što se tiče ženskog i muškog roda mislim da je najduža. Nikada nisam sreo tako nekoga da ima ovako dugu kosu – kaže Saša.

Puštanje kose je počelo spontano. Nije mogao ni da zamisli da će tako brzo narasti i da će toliko biti specifičan, posebno jer je bajker.

– Nisam voleo dugu kosu. Odem kod frizera… i ja odustanem od šišanja – priča Saša.

Razlika između dužine kose i njegove visine je svega 22 centimetra, što znači da je visok 182. Kako je atrakcija svima, dobio je i specijalni šampon za pranje.

– Drugar je počeo da mi pravi šampone, jer je hemičar, došli smo do neke recepture za to i evo i dan danas pravi šampon za mene – kaže Saša.

Ipak, mnogo je posla oko održavanja kose. To najbolje znaju Sašina majka i baka, a često mu pomažu sestra i tetka. Celi proces traje više od dva i po sata.

– Sa uživanjem pomažemo da se očešlja i pletemo kiku, volimo što ima tako dugu kosu i što je neobičan – kaže Sašina majka.

– Moja visina – Saletova kosa – dodaje baka.

Kada je na motoru, a često ga viđaju i u Republici Srpskoj na raznim bajkerskim skupovima, Saša je i više od atrakcije. Prilaze mu sa namerom da se fotografišu.

Nije razmišljao da se prijavi za Ginisovu knjigu rekorda, ali je siguran da se još šišati neće, a kada bi do toga i došlo kosu bi donirao u humanitarne svrhe za decu obolelu od karcinoma, jer nije hemijski tretirana.

Najlepšu šabačku terasu ne krase muškatle, već par sokolova Vetar i Ruška

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link