Magazin

Ukinuta presuda sinu Željka Mitrovića, suđenje se ponavlja

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pink televizije Željka, osuđen na godinu kućnog zatvora.

On je kažnjen i oduzimanjem vozačke dozvole na godinu jer je 18. jula 2013. godine vozilom udario maloletnu devojku Andreu Bojanić, koja je tom prilikom preminula.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, naloženo je da mu se ponovi suđenje zbog krivičnog dela “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”, dok je Apelacioni sud pravosnažno odbio optužbu za krivično delo “nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi”, jer je za njega nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja, još 18. jula 2019. godine, javlja Tanjug, a prenosi b92.

Aleksandru Mitroviću suđenje će biti ponovljeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, koji po nalogu Apelacionog suda mora da otkloni povrede odredbi krivičnog postupka i razmotriti činjenice na koje mu je ukazano rešenjem o ukidanju presude.

Apelacioni sud nalaže da prvostepeni sud posebno razmotri nalaz i mišljenje sudskog veštaka za informacione tehnologije, kao i da za utvrđene činjenice da jasne i argumentovane razloge, kao i da “ceni svaki izvedeni dokaz i objasni koji to dokazi idu ili ne idu u prilog zaključku suda, pa će tako biti u prilici da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku”.

Mitrović je bio u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, a taj pritvor će mu se uračunati u kaznu ukoliko bude osuđen na kaznu zatvora.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMW Ustaničkom ulicom na pešačkom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić, koja je prelazila ulicu na crveno svetlo.

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat tamo gde je brzina ograničena na 50 km/čas

Mitrović je pobegao s mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

Oprosti, Andrea! Srpska ti je pravda čudna rabota

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

452 Shares
452 Shares
Share via
Copy link