Magazin

“Radila sam 16 sati dnevno i spavala u kontejneru”: Srpkinja Iva otkrila kolika je zarada na Aljasci

iva aljaska 1
Foto: Printscreen TikTok

Svoju priču o sezonskom poslu na Aljasci, utiske o radu i zaradi, smeštaju i hrani, na društvenoj mreži TikTok podelila je žena iz Srbije koja se na toj mreži predstavlja kao Iva, prenosi Kurir.

– Na početku da kažem da se zarada kreće od 2.000 dolara mesečno, ukoliko radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negde gde je loša sezona, pa do negde 7.500 ukoliko upadnete u dobru kompaniju i ukoliko sezona bude jaka. To kada sam rekla 7.500 možda sada zvuči mnogo, ali to je bukvalno svaki dan da se radi 16 i po sati, bez dana odmora, znači nemate slobodan dan, počela je Iva svoju priču.

@iva_pink_

Ukoliko volite prirodu i možete fizički da izdržite onda je Aljaska prava destinacija za vas#viral #foryoupage

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Govorila je i o svojim pauzama u toku rada, kao i o smenama u drugim kompanijama.

– Pauze su na četiri sata po 15 minuta. Prva pauza posle četiri sata je 15 minuta, nakon sledeća četiri sata je pauza od pola sata za obrok, nakon četiri sata je još jedna pauza od 15 minuta, i posle se radi do kraja smene. To je baš naporno i tako dva meseca možete da radite. To su kompanije koje rade sa lososom, i to se radi u junu i julu. Ima više kompanija, neke su podeljene po smenama od 12 sati, negde 16 i po sati, a postoje i one gde nema smene, svi rade jednu smenu. Ako ima ribe radite, ako nema ne radite, imate slobodan dan. Pa onda narednog dana radite šest, osam, 10 sati, zavisi koliko ima ribe, objasnila je ona.

@iva_pink_

Za sve one koje je zanimalo kako izgleda normalan smeštaj kada radite na Aljasci mali obilazak 🤗#viral #foryoupage #fy

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Iva je u svom videu prenela i utiske o smeštaju i hrani.

– Što se tiče smeštaja možete da vam padne od šatora, jedne godine su muškarci spavali u šatoru, do recimo jedne godine sam bila u prikolici, kao kontejnerska prikolica. Samo je jedan metalni krevet na sprat bio tu i ništa drugo, stvari su mi bile tri meseca spakovane u koferu. Što se tiče hrane to zavisi od kuvara, imaju dobru ponudu ali je pitanje kakav je kuvar, da li je Filipinac, Meksikanac. Hrana je raznovrsna, uvek imate supicu, dve, tri vrste jela, možete da birate, ima voća, slatkiša, nećete da ostanete gladni, ali vam se posle mesec dana sve smuči, navodi ona.

100 hiljada vozača u Srbiji, a svi beže u inostranstvo, neće da rade za 1.000€

Izvor: Kurir

Čitajte Luftiku na Google vestima

Sandra Žigić

Lingvistkinja bačena u novinarsku vatru. Zaljubljenica u umetnost, mediteranske gradiće i kulinarstvo. Reči i začine biram pažljivo

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

54 Shares
Share via
Copy link