Horoskop

Sezona Bika 2022. je tu, vreme je da dovršite nedovršene stvari i da se prizemljite

mart sreca horoskop

Kako sve buja i cveta, a dani su sve duži, verovatno ćete biti željni da uživate u najlepšem dobu godine –  ali sezona Bika, koja je počela 19. aprila, naučiće nas strpljenju. Baš poput uzgoja lala i narcisa, i za ostvarenje naših ciljeva i zadataka će biti potrebno strpljenje.

Posejali ste seme tokom sezone Ovna, sada je vreme da se povučete i pustite univerzumu da izvede svoju magiju, pa je neophodno znati kako će sezona bika 2022. godine uticati na vaš horoskopski znak.

Sezona Bika će doneti period prizemljenja i fokusiranja. Naredne četiri nedelje najvažnije je da stvari postepeno menjate, da imate strpljenja i zadržite fokus. Bik utiče i na romantičnu komunikaciju i na naše finansije, tako da se usresredite na štednju, a posvetite se najvažnijim ljudima u vašem životu, uključujući i vas same.

Nakon haotične sezone ovna, sezona Bika donosi preko potrebnu promenu tempa – pre svega se radi o udobnosti i stabilnosti. Zemljani znak na drugačiji način vlada vrednostima i finansijama, pa će rasipnički poriv u vama podivljati. Upravo iz tog razloga, ovo je dobro vreme da razmislite o najvažnijim stvarima i privučete više onoga što predstavla prave vrednosti u vašem životu.

Bik je odličan motivator da se stvari završe, pa je narednih mesec dana odlično vreme za završetak svih nedovršenih i zaboravljenih poslova. Sezona Bika je sjajan trenutak da se povežete sa zemljom, kao i sa samim sobom, tako da nikako nemojte zaboraviti da posvetite pažnju i negu sebi.

Ne samo da ćemo imati intenzivno pomračenje meseca 30. aprila u zagonetnoj Škorpiji, koje donosi dramatične i energične promene u kolektivu, već ćemo se suočiti i sa retrogradnim Merkurom. Doživećemo naš drugi, od četiri retrogradna Merkura za godinu dana, od 10. maja do 12. juna.

Iako retrogradni Merkur obično ima lošu reputaciju zbog otežane komunikacije, mnogi znaci će otkriti da upravo ova retrogradna energija donosi neočekivane prilike za karijeru i ljubav.

Ne dozvolite da vas ove promene uplaše – postoji mnogo kosmičkih blagoslova tokom sezone Bika. Nakon što je proveo period u sanjivim i optimističnim Ribama, Jupiter ulazi u ključni vatreni znak ovan 11. maja, donoseći vam energični talas autoriteta, strasti i nezavisnosti.

Ovo je vaš horoskop za sezonu Bika 2022:

Ovan

Vreme je da se svi ovnovi uozbilje po pitanju finansija. Da li ste se u poslednje vreme rasipali malo više nego uobičajeno? Sada je pravi trenutak pregledate rashode i zategnete kaiš gde je to potrebno. Prošle sezone fokus je bio na osećaju sopstvenog identiteta. Sada je vreme da se smirite i uobročite u pogledu novca i materijalnih dobara. Iako će želja prekomernim trošenjem biti na apsolutnom vrhuncu tokom sezone bika, najbolje je da se usredsredite na sigurnost i štednju za crne dane.

Bik

U proteklih nekoliko meseci puno ste se preispitivali, ali je ovo period kada svi bikovi treba da se usredsrede na isključivo na sebe. Možda ćete ponovo otkriti svoje unutrašnje ja ili probijati granice svojih mogućnosti. Dozvolite sebi da eksperimentišete van sopstvene zone udobnosti.

U poslednje vreme vredno ste radili na velikim promenama u svom životu i sezona bika će vas naterati da donesete neke važne odluke. Previše se dajete da bi udovoljili drugima – ovog meseca je vreme da sebe stavite na prvo mesto.

Blizanci

Ovo je period kada duhovna strana svih blizanaca dolazi do izražaja. Sezona bika je pravo vreme za istraživanje sopstvene podsvesti i snova. Vodite dnevnik snova, dajte prioritet svom unutrašnjem ja i obratite pažnju na signale koje univerzum šalje.

Očekujte neka otkrića o temama koje su vas preokupirale poslednjih nekoliko meseci i ostavite otvoren um, jer će vam univerzum otkriti put. Neke stvari o odnosima koje vas preokupiraju postaće jasnije preko snova i podsvesti. Ovo je dobar mesec za obrazovanje, meditaciju i usresređivanje na sopstvenu duhovnost.

Rak

Ovaj mesec je savršen za prelivanje vaše ljubavi i brige na okruženje. U kakvom stanju su trenutno vaši odnosi sa prijateljima? Sezona bika  je idealna da pokažete kako možete da budete tu za druge. Prošli mesec je obeležio veliki pomak u vašoj karijeri, a ovog meseca će se ta energija pomeriti ka vašoj povezanosti sa društvom.

Možda ne volite da budete u centru pažnje, ali postoji mogućnost da se bolje povežete sa svojim poznanicima i kolegama. Budite otvoreni, harizmatični i šarmantni i neka vam srce bude otvoreno za nove mogućnosti.

Lav

Lavovi su se dosta zabavljali u proteklom periodu, ali je sada vreme da zasuču rukove i krenu da rade. Ovaj mesec će vam pomoći da oblikujete svoj imidž u javnosti, kao i na profesionalnom planu, tako da dobro promislite da li ste zadovoljni pravcem kojim ste krenuli.

Možete očekivati da ćete imati puno posla, a pravi je trenutak za promenu karijere, kao i da pitate šefa za zasluženo unapređenje ili povišicu. Ostanite usresređeni na kvalitet svog rada i ne plašite se da preuzmete zasluge za sopstvene ideje i kreacije.

Devica

Ova sezona je potpuno vezana za  putovanje i nova otkrića za sve device. Nemojte se plašiti da se izgubite ili odlutate sa utabanih staza, dok istražujete nove kulture, metode, strategije i prakse. Iako ste intenzivno razmišljali o vezama poslednjih nekoliko meseci, vreme je da ponovo upoznate sebe.

Ovaj mesec je idealno vreme za samostalno putovanje u nepoznate predele, kako bi bolje otkrili sebe. Napravili ste velike korake u povezivanju sa drugim osobama. Sada je vreme da dobro razmislite o sopstvenom razvoju i kuda ste se zaputili.

Vaga

Za vage je predstojeća sezona ključna za doživljavanje katarze. Šta i koga treba da odbacite da biste i dalje rasli kao osoba? Dobra je ideja da sagledate svoj život, posebno odnose sa drugima, i budete svesni svojih potreba. Moguće da ćete morati da se oslanjate na druge više nego inače. Nemojte se plašiti da zatražite pomoć od dragih osoba i posebno obratite pažnju na ljude koji nemaju vremena za vas kada su vam najpotrebniji. Očekujte veliku promenu u odnosima – i na bolje i na gore.

Škorpija

Razmišljate o ljubavi? Ranjivost može zvučati zastrašujuće, ali je neophodna za intimnost koju tražite. Drage škorpije, otvorite svoje srce drugima, jer su u fokusu ove sezone upravo odnosi i veze sa drugima. Moguće je da ćete se ozbiljnije obavezati ovog meseca.

Ako imate dugogodišnjeg partnera, sada je možda pravi trenutak da napravite sledeći korak u vašoj vezi. Osećaćete se romantičnije i otvorenije sa sopstvenim emocijama tokom ovog perioda, zato prihvatite ranjivost i recite šta zaista mislite i osećate.

Strelac

Za strelce u sezoni bika prestaje ogroman poriv za isprobavanjem novih stvari. Treba da se fokusirate na svoje želje i ciljeve. Uključite nove navike u svoju svakodnevnu rutinu kako bi začinili svoj život i učinili ga zabavnim. Vreme je da vratite stari zamajac.

Iako ste poznati po svojoj zabavnoj i koketnoj strani, ljudi potcenjuju vašu pamet i veštine. Ovaj mesec koncentrišite se na usklađivanje vaših svakodnevnih navika sa dugoročnim ciljevima i stavljanju fokusa na budućnost.

Jarac

Prošlog meseca ste bili sentimentalni, jer vam je život bio usredsređen na vaš dom i porodicu. Ali u sezoni bika treba da se opustite i istražite šta vas čini zadovoljnim. Probajte nove stvari ili se vratite na zaboravljene hobije i uskladite se sa kreativnim detetom u vama.

Osećaćete manje tereta odgovornosti ovog meseca, jer energija unosi bezbrižnu notu u vaš život. Odmorite se od posla i dozvolite svom unutrašnjem detetu da preuzme uzde ovog meseca. Ako ste razmišljali o novom hobiju ili da se ponovo povežete sa starim prijateljima, ovo je idealno vreme za to.

Vodolija

U sezoni Bika sve vodolije treba da se povežu sa sopstvenim korenima. Možda ćete se osećati posebno nostalgično dok se razmišljate o svom domu. Ovo je dobar je trenutak da se povežete sa svojom porodicom ili da razmislite šta je za vas idealna porodica.

Ne plašite se da postavite neke granice voljenim osobama i fokusirajte se na pretvaranje svog doma u sigurno utočište. Teški razgovori stvaraju jače veze, zato budite sigurni da iznesite svoje mišljenje i radite na izgradnji svog savršenog doma ovog meseca.

Ribe

Ako ste se u poslednje vreme osećali pregaženo i ugušeno, planirajte da uklonite smetnje u komunikaciji. Ove sezone posvetite se otvaranju vašeg uma i verbalnih veština, jer predstavlja moćan  period za rad na samoizražavanju.

Biće vam lakše nego ikada da prenesete svoje misli i snove drugima. Sezona Bika donosi vam osećaj sanjive i utemeljene energije. Međutim, gledajte da se ne raspšite na sto strana, usresredite trenutke inspiracije na nekoliko projekata, za koje se nadate da ćete zaista ostvariti ove godine.

Mračna strana horoskopskih znakova: Ko je panj, ko narcis, a ko okrutan?

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.2K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap