Poznati Zabava

Uz njihov „Bandido“ đuska se već 30 godina, ali život lepih sestara bio je sve sem pesme

sestre salazar
Foto: Printscreen

I danas se rado pevuši i po klubovima pušta čuvena evrovizijska pesma „Bandido“, sa kojom su sestre Antonija Toi i Enkarnakin Enkarne Salazar predstavile Španiju te davne 1990. Te godine Evrovizija je održana u Jugoslaviji, tačnije u Zagrebu, a njihova grupa Azucar Moreno doživela je vrhunac slave.

Ipak, u dvorani Lisinski imale su mali peh, a nastup je ostao upamćen po tehničkom problemu zbog kojeg su izlazile na scenu dva puta, piše Zadovoljna.rs.

Smatra se da su te sestre među prvim umetnicima u Španiji kombinovale svoje romsko nasleđe i tradicionalni „kantaora“ način pevanja sa urbanim dens ritmovima.

Antonija je pre nekoliko godina objavila da se duo povlači sa muzičke scene na neodređeno, jer je njenoj sestri dijagnostikovan rak dojke.

Enkarna se u međuvremenu potpunosti oporavila, a onda su saopštile da zbog ličnih razloga nemaju nameru da žure sa obnavljanjem karijere.

Ipak su se u oktobru 2013. u jednoj TV emisiji ponovo ujedinile, kao duet, ali i kao sestre.

Podsetimo, sestre Salazar su oduvek bile meta mnogih tračeva, najčešće zbog njihovih ličnih razmirica. Njih dve takođe imaju najviše obožavatelja među gej zajednicom u Španiji. Od 1984. prodale su više od tri miliona albuma i singlova u Španiji, a devedesetih su postale poznate i u ostatku Evrope, Latinskoj Americi i SAD, sa prodatih 12 miliona albuma.

Izvor: Zadovoljna.rs

Zablistao na Evroviziji sa „Džuli“, pa završio na socijalnoj pomoći optužen za zlostavljanje

Čitajte Luftiku na Google vestima

111 Shares
111 Shares
Share via
Copy link