Balkan Magazin

Zablistao na Evroviziji sa „Džuli“, pa završio na socijalnoj pomoći optužen za zlostavljanje

Foto: Printscreen

Svi mi koji smo odrasli u veselim osamdesetim pamtimo ogroman muzički hit „Džuli“. Svi su ga pevušili, makar su znali zarazni refren, čak i da im ostale reči nisu bile poznate.

Niste morali ni da pratite dešavanja na muzičkoj sceni, jer su ovu pesmu besomučno vrtele sve radijske stanice, a bila je pravi magnet za plesne podijume širom bivše Juge.

Radi se naravno o vanvremenskom hitu Danijela Popovića iz 1983. godine, sa kojim je osvojio četvrto mesto na Evroviziji. Posle toga je postao zvezda u Jugoslaviji, snimio čak 20 albuma, a pisao je i pesme za mnoge kolege na ovim prostorima.

Započeo karijeru u pratećem bendu Slađane Milošević

Mediji su se uvek interesovali za Danijela, čiju su životnu priču pratile brojne intrige i skandali. Danas živi i radi u Sloveniji, a već kao tinejdžer je shvatio da je muzika njegov život.

– Stvaram ceo svoj život, razlog je neizmerna ljubav prema muzici. Volim da pomažem mlađim kolegama – rekao je Danijel za Televiziju Prva.

Manje je poznato da je pisao pesme za Severinu, Alku Vujicu, Sanju Doležal, Nives Celzijus, Bebeka, i još dosta muzičara.

Pre uspeha sa pesmom „Džuli“, Popović je 16 godina svirao po Rusiji, prateći Zorana Milivojevića i Slađanu Milošević.

Nakon razočarenja sa „Srebrnim krilima“ osvaja četvrto mesto na Evroviziji

Iz jednog benda prelazi u grupu „Srebrna krila“, gde doživljava veliko razočarenje! Naime, ekipa je imala zakazan termin na televiziji, kako bi predstavila sve nove članove benda.

Međutim, na snimanju se niko ne pojavljuje, osim Danijela. Ogorčen i ljut, odlučuje da napusti bend odmah. Novac od muzike je brzo trošio na sve strane, a i danas ga povezuju sa brojnim intrigama.

Kada se 1983. godine pojavio na “Evroviziji” i branio boje tadašnje Jugoslavije sa pesmom “Džuli” svi su mu predviđali veliki uspeh u muzičkom svetu.

Osvojio je četvrto mesto, numera je munjevitom brzinom postale evergrin. Ali nekoliko nedelja pre samog takmičenja dogodio se skandal. Jedan deo javnosti je izuzetno negodovao, zato što te godine nije otišla Lepa Brena na ovo prestižno muzičko takmičenje.

Karijera je krenula nizbrdo, uz brojne razvode optužen za nasilje i prevaru, živeo i od socijale

Krajem osamdesetih godina, njegova karijera počinje da ide nizbrdo, a mediji su često zaboravljali na njega.

Od supruge Sandre Petrž razveo se 2005. godine, koja je jedna od tri bivše žene sa kojim ima sina Dominika. Ona je šokirala javnost, kada je u svojoj knjizi u otkrila je da ju je Danijel zlostavljao.

Tokom 2010. godine učestovao je u rijalitiju programu “Farma” koja je rađena u Hrvatskoj. Tada su se pojavile vesti u medijima da je prevario suprugu Aleksandru pre ulaska na imanje.

Sa druge strane, Popović je oštro demantovao navode, tvrdeći da je u njegovom braku sve u najboljem redu.

Nakon toga, 2013. godine je izjavio da je, posle razvoda 2005. godine, sreću pronašao u četvrtom brak sa suprugom Aleksandrom, ali i da živi od socijalne pomoći u Ljubljani.

Inspiraciju za najveći hit pronašao u letnjoj ljubavi, danas uživa u petom braku

Defintivno, pesma „Džuli“ je njegova lična karta! A Danijel je svojevremeno priznao da je stvarno i postojala devojka, koja mu je bila inspiracija za ovu pesmu.

– To je moja kompozicija. Bila je jedna devojka na moru, zvala se Angela Basevral – zvao sam je Džuli – kaže pevač i negira da je bio u vezi sa nekom od sestara Barudžija, sa kojima je nastupao 1983. na Evroviziji.

– Nisam bio ni sa jednom u vezi, ali ne mogu da kažem da nije postojala neka iskrica – priznaje Danijel, koji iza sebe ima četiri braka i četvoro dece.

Trenutno je u petom braku, za koji kaže da je najbolji jer je, kako kaže, odrastao i prestao biti naivan sa 50 godina.

Izvor: Stil Kurir

Konstrakta je već pokupila prvu nagradu, a Evrovizija još nije ni počela

52 Shares
Share via
Copy link