Magazin Moda

Rugali su joj se u školi i nazivali je debelom, danas je model za najprestižnije brendove (FOTO)

Šeron kloson model
Foto: Instagram / sharontheclaw

Deca u školi znaju da budu veoma surova prema vršnjacima koji se po svojim fizičkim karakteristikama razlikuju od većine, što ponekad zna da ostavi trajne posledice na psihu i samopouzdanje.

Kroz slične muke je prolazila i Šeron Kloson (26) – govorili su da je „predebela za modeling“, a danas radi za najveće modne brendove.

Posvetila se manekenskoj karijeri i radi za najveće brendove

Iako je čitav život slušala negativne komentare i borila se sa manjkom samopouzdanja, Šeron je odlučila da ne dopusti da je hejteri spreče u ostvarenju životnog sna.

Dosad se pojavila u reklamama brendova kao što su „Skims“ Kim Kardašian, „Good American“ njene sestre Kloin, „Sephora“, „H&M“ i mnogih drugih, piše Index.

Šeron je 2019. godine odustala od fakulteta, kako bi se posvetila manekenskoj karijeri.

Samo godinu dana kasnije potpisala je ugovor sa agencijom za modeling „BTWN“.

– Odlučila sam da prestanem da mrzim sebe i zavolim sopstveno telo, a ne da samo postojim u njemu. Nema smisla mrzeti nešto što ne mogu u potpunosti da promenim – izjavila je za „Newsweek“ i dodala da su praktično svi u njenoj porodici slične građe.

Ružan komentar učiteljice u osnovnoj školi žestoko ju je pogodio

Prisetila se vremena kada joj je učiteljica u šestom razredu rekla da ima „lepo lice, ali da ne dopusti da ga telo uništi“.

Zbog sličnih komentara je provodila puno vremena u teretani, trudeći se da promeni oblik svog tela. Uskoro je shvatila da to nema smisla.

Shvatila je, kaže, da njene obline ne znače da je nezdrava, a danas šest puta nedeljno odlazi u teretanu samo da bi se osećala dobro.

Oseća se ugodnije u svojoj koži, a redovnom fizičkom aktivnošću „hrani svoj duh“, naglašava.

Na društvenim mrežama prate je desetine hiljada ljudi, a cilj joj je da ohrabri mlade devojke, koje prolaze kroz iste muke koje je i ona imala kao tinejdžerka.

Izvor: Index

Monika je manekenka sa Daunovim sindromom i nešto najlepše što ćete videti: Nebo je granica (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

32 Shares
Share via
Copy link