Lifestyle

Seoski običaji na Fejsbuku

Nekad se zapitamo da li nas društvene mreže spajaju ili razdvajaju, da li baš svi moraju da znaju sve o nama i gde su granice pristojnosti? Kad bolje razmislite uočićete da su mnogi vaši prijatelji na Fejsbuku preneli običaje iz stvarnoga života u virtuelni.

kompjuteri-google

Imam novu kuhinju, nek komšiji crkne krava

Zbog čega vaši prijatelji na Fejsu stavljaju fotografije svoje nove kuhinje? Ukoliko ste mislili da su odjednom postali stručnjaci za uređenje enterijera, varate se. Oni su, zapravo samo preneli običaj, umesto da prijatelje pozovu u svoj dom čim ugrade novi nameštaj, okače fotku na društvene mreže. Sada je sve to mnogo jednostavinje umesto da zovete prijatelje i komšije kako biste se hvalili, dovoljno je da „okačite“ fotografije na Fejsbuk.

Šta ima preko tarabe?

Kada vam je baš dosadno, a vi onda gledate profile svojih poznanika, jer se pitate šta se dešava u njihovim životima. Nekada su ljudi gledali kroz prozorda da vide da li pada sneg, a danas to saznaju preko Fejsbuka. Slično je i sa komšijskim odnosima, nekad smo morali gledati preko tarabe ili kroz prozor da bismo videli šta se ima novo u dvorištu kod komšije.

posao-muskarac
Izvor: Pixabay ©
Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

65 Shares
Share via
Copy link