Magazin

Ja sam ta žena iz Srbije koja jede sendviče na plaži i nek me čuje ta elita s ležaljki!

paradjz-turisti
Foto: ilustracija/ Shutterstock

Svako leto ista priča – mrzitelji paradajz turista prenose slike ljudi koji su upravo zagrizli sendvič na plaži, ili ih je zaustavila hrvatska granična policija, pa im iz gepeka povadila komade pašteta i kilograme čajne. Ti su ljudi, istina, i od strane susednih država u kojima Srbi letuju neretko označeni kao kakvi bednici koji dolaze na more, a trude se da potroše što manje.

Baš kao da je to kakvo krivično delo ili nešto našta svako ko se uputi na letovanje (bar iz Srbije) ne pomisli i to mnogo puta: “ Kako da dugujem što manje kad se vratim“.

Elem, jedna dama iz Srbije u svom postu na Fejsbuk grupi Live from Greece na najbolji mogući način objašnjava u kojoj su prednosti oni sa peska u odnosu na one na ležaljkama i Instagramu.

Blic je njenu objavu preneo u celosti:

1. Da sam čekala da imam para da letujem u Ricu nigde ne bih otišla.
2. Da sam čekala da imam dovoljno para da jedem u restoranu tokom celog odmora, nigde nikada ne bih otišla.
3. Da nisam gledala kako da uštedim nigde nikada ne bih otišla.
4. Da ne pravim kompromise i ne odvajam prioritete nigde nikada ne bih otišla.

I sada kada ne moramo – mi spremamo jednostavne obroke na putovanjima. Nosimo sendviče u obilaske. Nosimo hranu na letove. Mesecima pratimo cene karata kako bismo prošli što jeftinije. Uključimo mašinu za veš ako je imamo u smeštaju. Idemo u supermarket. Idemo na pijacu. Vozimo se gradskim prevozom. Jedemo na ulici. Jedemo na klupi ispred prodavnice. Ne plaćamo ležaljke i suncobrane ako imamo peškir i palmu. I to nas ne čini nesrećnima – naprotiv, uživamo u svakom trenutku jer nas baš briga kako nas gleda neki Pera sa Instaća koji nikada neće nigde otići jer mu trebaju specijalni uslovi koje realno ne može da priušti.“, poručila je žena u postu na pomenutoj Fejsbuk grupi.

Izvor: Blic

Rat na Tviteru besni zbog fotke s plaže, paradajza i paštete (FOTO)

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link