Srbija Vesti

Sednica Kriznog štaba tek sutra, kampanja u Kosjeriću je prioritet za premijerku

Sednica Kriznog štaba odložena je za utorak, a premijerka Brnabić najavila je u toku dana razgovor sa medicinskim delom kako bi se došlo do preciziranja najavljenih pooštrenih mera. Brnabić je imala važnija posla od sastanka Kriznog štaba, jer je morala da ide u Kosjerić, gde se uskoro održavaju lokalni izbori.

– Sutra će biti sednica Kriznog štaba. Juče popodne sam razgovarala sa medicinskim delom Kriznog štaba i danas žurim u Beograd, da bi razgovarala sa lekarima još jednom – rekla je Brnabić nakon posete Kosjeriću.

Ova nedoložna poseta nije mogla da sačeka neki drugi termin, već je Kosjerić u fokusu javnosti, a vidimo i premijerke neko izvesno vreme.

Politička kampanja ili epidemiološka situacija, šta je važnije premijerki Srbije? Jedno ne sme da trpi zbog drugog, očigledna je strategija SNS-a.

Medicinski deo Kriznog štaba, ali i lekari iz kovid bolnica, traže pooštravanje mera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana, kako bi se maksimalno smanjili kontakti. Broj novozaraženih u Srbiji na dnevnom nivou prelazi 4.500, kovid bolnice su na kraju svojih kapaciteta te se zdravstvene ustanove ponovo jedna po jedna vraćaju u privremeni kovid režim.

Od sutra strožije epidemiološke mere, Kon insistira na zaključavanju

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link