Magazin

Savo Manojlović kampuje ispred Predsedništva i razmišlja da prijavi nestanak komšije Vučića

savo-manojlovic-protest
Foto: Fonet

Aktivisti iz Gornjih Nedeljica, Gornje Dobrinje i drugih mesta ugroženih planiranim iskopavanjem litijuma i bora, nastavili su sinoć da kampuju u parku ispred Predsedništva Srbije.

Oni traže uvođenje zakonske zabrane eksploatacije litijuma i bora na teritoriji cele zemlje.

Ispred Predsedništva okupljeno je oko 100 građana koji su došli da pruže podršku meštanima Gornjih Nedeljica, Jadra, Loznice koji su proveli noć u šatorima u Pionirskom parku, prenosi portal Nova.rs.

Ispred improvizovanog etno sela, gde su izloženi proizvodi iz svih krajeva Srbije, građanima se najpre obratio glumac Tihomir Stanić, koji je govorio odlomke iz Andrićevog romana „Na drini Ćuprija“.

– Doći ću svaki put, počastvovan sam, recitovaću i narednih dana. Činjenica da ste tu je dokaz da su vaši ciljevi plemeniti. Osećam vašu brigu za budućnost naše dece, neko se brine i to je dobro – rekao je Stanić.

Savo Manojlović iz Inicijative Kreni-promeni, koji sa građanima i aktivistima kampuje ispred Predsedništva, rekao je da će ostati tu do daljeg, kao i da neće biti protestne šetnje.

Manojlović kaže i da je tokom dana čekao da vidi predsednika Srbije, ali da se, prema njegovim saznanjima, on nije pojavljivao na svom radnom mestu.

– Moj šator je najbliži Predsedništvu, on mi je najbliži košmija. I ako se danas ne pojavi, ja razmisljam da prijavim njegov nestanak – rekao je Manojlović za N1.

Manojlović se zahvalio svima koji dolaze da ih obiđu u parku ispred Predsedništva.

– Zahvaljujemo se svima koje dolaze, ali mi želimo da vlast razume ove ljude ovde, oni nisu političari, oni su zabrinuti za svoje zdravlje, brinu da će doći do njihovog progona. Potrebno je da predsednik i premijerka ono što su rekli sprovedu kroz zakon i onda će ovi ljudi otići kućama i nastaviti svoje živote – kazao je Manojlović.

Ekološki aktivisti su poručili da će nastaviti da kampuju u šatorima u Pionirskom parku, a sutra će im se obratiti meštani Jadra.

Vučić: Pomoć mladima nije populistička mera, radujem se krivičnim prijavama zbog 100€

Izvor: FoNet

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

210 Shares
210 Shares
Share via
Copy link