Magazin

6 rečenica Sava Manojlovića kojima je rešio i jedne i druge: Ovde postoje ratni i mirovni profiteri

savo-manojlovic
Foto: Instagram/Savo Manojlović

Vođa pokreta „Kreni – promeni“ Savo Manojlović dao je intervju za magazin Nedeljnik, a jedna konstatacija podigla je veliku buru u srpskoj javnosti, a podeljeno društvo još više podelila.

– Ovde postoje mirovni i ratni profiteri, plaćeni analitičari čiji je cilj da jasno iskoče sa pitanjima koja će izazvati podele u društvu. Pritom, postavljaju pitanje sa kojim moja generacija nema nikakve veze. Većina nas smo bili deca kad se sve to dešavalo. To što se desilo, desilo se zahvaljujući njima. Sad od mene traže da se izjašnjavam i mere mi patriotizam oni koji su vodili ratove, izgubili, izašli bogati dok su tuđa deca ginula u paklu Košara. A druge strane, ti mirovni profiteri nas optužuju da smo mi nekakvi šovinisti, a mi smo generacija modernih tehnologija koja komunicira sa drugima, koja je putovala i ima prijatelje svih nacionalnosti i vera – rekao je Manojlović za Nedeljnik.

To je izazvalo buru reakcija, među kojima je mnogo onih koji se slažu sa Manojlovićevim mišljenjem, ali je gotovo podjednak broj onih koji ovakvu izjavu osuđuju.

Ovu Manojlovićevu izjavu na Tviteru je podelio politikolog Boban Stojanović uz sledeće reči:

– U šest rečenica rešio i jedne i druge. U ime svih nas rođenih na samom kraju osamdesetih, tokom devedesetih, a i mlađih – napisao je Stojanović.

Reditelj Stevan Filipović je među onima koji nisu oduševljeni ovim izjavama Manojlovića:

Konačno, pisac Dejan Tiago Stanković pokušao je da nađe pomirljiv stav:

Savo Manojlović: Zvao me je nepoznati broj, a onda je stigao sms – Aleksandar Vučić ovde…

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
162 Shares
162 Shares
Share via
Copy link