Balkan Magazin

Prvi put saslušana supruga ubice sa Cetinja: Vuk bio čudan nekoliko dana, nije istina da sam ga ostavila

Foto: Printscreen Facebook/Vuk Borilović
Foto: Printscreen Facebook/Vuk Borilović

Istraga o najvećem zločinu u novijoj istoriji Crne Gore i dalje traje, ali zasad nema ni naznake o tome zbog čega je Cetinjanin Vuk Borilović (34) u petak uzeo lovački karabin i napravio masakr u naselju Medovina ubivši 10 osoba.

Izvori iz policije navode da ni Borilovićeva supruga nije mogla dati odgovor na to pitanje.

– Ona je saslušana u prvim satima istrage. Objasnila je da je bio čudan nekoliko dana pre zločina, kad je došao kod njih da ih poseti u jednom primorskom mestu gde se odmarala sa njihovom decom, ali da nije to bilo ništa specijalno – kaže izvor iz policije.

Dodaje da je ispričala da Borilović nije imao nesuglasice sa podstanarima.

– Kako je ispričala, nije imao nesuglasice, niti se prethodno svađao sa svojim podstanarima, koje je prve usmrtio, tako da su priče o ranijem sukobu čiste spekulacije, isto kao i izmišljotina koja se mogla čiti proteklih dana da je okidač kod Borilovića bilo to što ga je supruga ostavila. Nije ga ostavila, već je kao i svake godine, uzela godišnji odmor i sa decom otišla kod svoje rodbine na letovanje – rekao je izvor iz policije, pišu Novosti.

Pojašnjava da je potvrđeno da je Borilović kobnog dana imao zakazan specijalistički pregled.

– Poslednjih dana se ponašao čudno zbog čega ga je prijatelj zamolio da ode na razgovor kod neuropsihijatra na šta je on i pristao – kaže izvor sa Cetinja.

Dodaje da se medijskim spekulacijama o mogućoj krvnoj osveti samo dižu tenzije i stvara panika među žiteljima Cetinja.

– U ovom trenutku ništa ne ukazuje da bi tako nešto stvarno moglo da se dogodi. Tragedija je prevelika. Nema potrebe da se u ovako teškim momentima spekulacijama dižu tenzije zarad većeg tiraža novina i većeg broja poseta određenim portalima – dodaje izvor iz istrage.

Policija, kako kaže, ništa ne krije i dodaje da je sve što je do sada zvanično objavljeno jedina istina o najvećem zločinu.

– Urađena je rekonstrukcija, obavljen pretres kuće Borilovića, dok i dalje traje prikupljanje iskaza svedoka baš kao i veštačenja – kaže izvor iz istrage i potvrđuje da je Borilović sahranjen na tajnoj lokaciji van Cetinja.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je pretresom kuće Vuka Borilovića pronađeno 4.200 evra i osam metaka za lovačku pušku iz koje je tokom kravave drame nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Policija upala u kuću ubice sa Cetinje, evo šta su sve pronašli, poznato i šta je sa kamerama

Čitajte Luftiku na Google vestima

146 Shares
146 Shares
Share via
Copy link