Magazin

Nagrađivani niški matematičar drži besplatne You Tube časove tokom epidemije

Saša Popović iz Niša, nagrađivani profesor matematike, javno je objavio da će do kraja meseca organizovati besplatne onlajn časove matematike. Na njegovom sajtu “Uči slobodno” učenici će moći da slušaju predavanja i vežbaju zadatke.

Popović kaže da je u klupama sve manje dece zbog virusa koji se širi, iako škole nisu zatvorene.

Zato je odlučio da omogući deci da uče matematiku i fiziku besplatno – sajtu mogu da pristupe svi i sve što treba je da izaberu razred, a osim lekcija dostupni su im i zadaci za vežbanje.

Dete se prijavi i ima lekcije gde ja bukvalno objašnjavam kompletno gradivo matematike od 5. do 8. razreda i imam pripreme za završni ispit. Odlučio sam se za ovo, jer supruga mi je prosvetni radnik i znam da polovina dece juče i danas nije otišla u školu, i verovatno će se desiti da se i škole zatvore, da pomognem deci da mogu da uče od kuće – priča Popović, a prenosi portal Južne vesti.

Kaže da je u ovom periodu posebno teško osmacima koji se uveliko pripremaju za maturu, a ako ne idu u školu ili ona ne radi ne mogu da se spreme dobro.

Ako uzimaju privatne časove postoji mogućnost rizika da se zaraze ili zaraze drugog, pa je učenje od kuće najsigurnije – dodaje.

Zato poziva osnovce i njihove roditelje da ne zapostave učenje i da na sajtu ucislobodno.com izaberu opciju besplatnih lekcija i testova iz matematike, a njegova akcija za sada traje do kraja meseca, ali kaže da će u zavisnosti od situacije sa virusom možda biti i produžena.

Podsetimo, Nišlija je još pre 9 godina počeo da drži “Jutjub lekcije” matematike, za klipove je nagrađivan, a njegov sajt je pre nekoliko godina proglašen za najbolji edukativnog sadržaja.

Impresivna biografija mlade Beograđanke – najbolje matematičarke na svetu

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20.2K Shares
20.2K Shares
Share via
Copy link