Magazin Srbija

Tinejdžer koji je audijem usmrtio dete i muškarca u Nišu branio se ćutanjem

Mladić N. S. koji je pre dve noći vozeći “audi” na Bulevaru Medijana u Nišu usmrtio 12-godišnjaka i 48-godišnjeg muškarca, saslušan je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, ali se, kako kažu u Tužilaštvu, branio ćutanjem. Tužilac je predložio pritvor, a o tome će odlučiti Osnovni sud.

19-godišnji vozač iz Beograda uhapšen je juče, a kako su tada saopštili iz policije, na teret mu se stavlja krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Danas je trebalo da bude saslušan, ali on nije želeo da govori.

Vozač je saslušan i koristio se svojim zakonskim pravom i branio se ćutanjem. Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora – kaže Ivan Marković, portparol Osnovnog tužilaštva u Nišu, a prenose Južne vesti.

Napominje da Tužilaštvo nastavlja da radi na ovom slučaju, te da će biti obavljena obdukcija stradalih pešaka, tehnički pregled vozila, saobraćajno-tehničko veštačenje, kao i da će biti saslušani i svedoci nesreće.

Podsetimo, 4. januara oko 21 sat na Bulevaru Medijana vozač je automobilom izleteo na trotoar i udario dvojicu prolaznika, od kojih je dečak od 12 godina preminuo na licu mesta, a 48-godišnji muškarac je preminuo u bolnici.

Zbog ove nesreće juče su u Nišu održana dva protestna skupa građana kojima su Nišlije želele da skrenu pažnju na nesreće u saobraćaju, za koje smatraju da nisu adekvatno kažnjene. Prvi protest je održan preko dana na centralnom trgu, a drugi sinoć na mestu nesreće gde su brojni građani palili sveće, a na kratko su i blokirali saobraćaj na bulevaru.

Autobus pregazio 4-godišnjaka, a vozač nesvestan nastavio vožnju

86 Shares
Share via
Copy link