Beograd Vesti

Autobus pregazio 4-godišnjaka, a vozač nesvestan nastavio vožnju

autobus beograd
Ilustracija, foto: Blic/RAS

Javno-komunalno preduzeće GSP “Beograd” prenelo je porodici 4-godišnjeg dečaka koji je juče nastradao u nesreći u Zemunu izraze najdubljeg saučešća.

“JKP GSP ‘Beograd’ sa najdubljim žaljenjem, izjavljuje saučešće povodom tragične smrti dečaka koji je zadobio teške povrede u jučerašnjoj nezgodi u autobusu na liniji 18”, navodi se u saopštenju GSP, koje prenosi Blic.

I vozač i putnici nesvesni tragedije

Kako se objašnjava, nesreća se dogodila pod još nerazjašnjenim okolnostima u 18.20 časova na stajalištu Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu i to na zadnjim vratima autobusa.

Vozač o ovom nesrećnom slučaju, kako navode iz GSP, nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila.

Navodi se da vozač u šoku zbog saznanja šta se dogodilo.

“Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd počelo je istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan. Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost”, navodi se u saopštenju JKP GSP „Beograd”.

Vrata autobusa uhvatila nogu dečaka

Podsećamo, tragičan incident se dogodio juče oko 18.35 u Prvomajskoj ulici u Zemunu. Vozač na liniji 18 zatvorio je vrata i nije video mališana na stepanicama vozila.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je vozač zatvorio zadnja vrata i da su ona uhvatila nogu dečaka. Dečak je pao i udario glavom o tlo i izgubio svest. Na licu mesta ekipa Hitne pomoći je reanimirala dete i prevezla u Tiršovu.

Vozač autobusa se udaljio ka višim brojevima Prvomajske ulice bez zaustavljanja.

Aleksandru Mitroviću 11 meseci kućnog zatvora za izazivanje nesreće u kojoj je poginula 17-godišnja devojka

174 Shares
174 Shares
Share via
Copy link