Magazin

Imam dete iz prvog braka, novi dečko me je zaprosio, ali uz najgori mogući uslov

verenicki-prsten

Neće svaki muškarac prihvatiti dete iz prethodne veze svoje devojke. I to je ok. I ne mora. Ali ono što nije ok, jeste da postavlja uslove ženama u kojima traži da biraju između deteta i njega.

Imam 30 godina, razvedena sam i iz tog braka imam sina. Starateljstvo nad njim delim sa bivšim mužem. Moj dečko, koji je takođe razveden, ima ćerku nad kojom puno starateljstvo ima njegova bivša žena. Ja se sa svojim sinom viđam svakog drugog vikenda, a moj dečko svoju ćerku ne viđa nikada.

On me je već zaprosio, ali mi je mesec dana nakon veridbe rekao da želi da se odreknem viđanja sina. Rekla sam mu da moji roditelji žele da provode vreme sa svojim unukom, a to mogu samo ako ja imam pravo deljenog starateljstva.

Dečko, s druge strane, kaže da želi da ode u drugu državu da radi par meseci i smatra da bi bilo idealno da ja to vreme iskoristim i razmislim da li ću se odreći starateljstva nad svojim sinom.

Razmišljala sam i ranije o odricanju od starateljstva nakon venčanja, ali kako da to objasnim svojim roditeljima?

Majka mi boluje od depresije, otac od kancera. Ne želim da im oduzmem i unuka, to bi im slomilo srce. Dečko mi je, kada smo tek počeli da se zabavljamo, rekao da ne može da prihvati mog sina.

Svesna sam toga da mnogi muškarci ne žele ženine “terete” iz prošlih veza, ali me muči to što moj muž želi da se odreknem starateljstva odmah, a ja sam to planirala za kasnije. Ne mogu da podnesem pomisao da na taj način slomim srce svojim roditeljima, a žao mi je i jer me sin mnogo voli. Šta da radim?”

Zašto (ne) treba ulaziti u vezu sa samohranim majkama?

Izvor: Moj.ba

OGLAS

PARTNERI SAJTA


146 Shares
146 Shares
Share via
Copy link