Lifestyle

Samohrana mama napravila sopstvenu kuću iz bajke od samo 18,5 kvadrata (VIDEO)

kuca-boyle-michelle
Foto: Michelle Boyle /Facebook/Mark Sharley Photography

Sićušne kućice postale su pravi planetarni hit. Da je za sreću potrebno malo zna Mišel Bol, koja je dugi niz godina radila kao konobarica. Bez muža, sama se mučila i podizala decu. Ova samohrana mama u centar pažnje javnosti dospela je zbog kuće koju je sama napravila.

Mišel je donedavno bila prisiljena da mesečno iznajmljuje kuću u Oregonu za 1.173 evra.

Zbog visoke kirije, a male plate, Mišel nije imala nikakve šanse da uštedi. Sve što je zaradila, radeći u kafiću, davala je na troškove i hranu, piše Still.

Jedva je krpila kraj sa krajem, sve do momenta kada su se njena deca osamostalila. Tada je Mišel odlučila da uzme stvari u svoje ruke. Rešila je da sama za sebe sagradi malu kućicu.

Počela je da proučava tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kućice. Uspela je da sam vrlo malo novca sagradi kuću u koju se preselila iz velike kuće koju je iznajmljivala.

Mišel je mesečno trošila 1.173 evra na iznajmljivanje kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu. Sada živi u kućici od 18,5 kvadrata.

Za iznajmljivanje malog komada zemlje na kojem stoji kućica, Mišel plaća samo 58 evra, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i WIFI.

„Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala,“ kaže Mišel.

Sav nameštaj u kućici je iz 40 ih ili 50 ih godina prošlog veka. Ova hrabra žena je dve godine skupljala nameštaj imajući u vidu da će jednom imati svoju kuću.

Kada gledate ove fotografije i video, imate osećaj da je kuća veća od 18,5 kvadrata. Međutim, Mišel kaže da je srećnija u ovoj kućici, nego u onoj velikoj koju je iznajmljivala dok su deca živela sa njom.

Danas Mišel gradi i projektuje kuće i za druge ljude koji žele da smanje troškove života. Njen san je postao njen posao sa većim primanjima nego što se ikad nadala!

KAKVA MAMA: Za 9 meseci svojim rukama izgradila porodični dom (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.7K Shares
2.7K Shares
Share via
Copy link