mira-markovic-slobodan-milosevic
Magazin

Mira Marković sahranjena pored Slobe u dvorištu porodične kuće

Udovica bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije i haškog optuženika Slobodana Miloševića, Mirjana Marković sahranjena je danas u Požarevcu. Urna sa njenim pepelom položena je ispod lipe u dvorištu porodične kuće gde je 2006. sahranjen i Slobodan Milošević, javila je Slobodna Evropa.

Dvorište je bilo ispunjeno ljudima koji su bili tu da odaju počast, sveštenici eparhije braničevske su održali opelo, a urna je spuštena u zemlju uz rusku pesmu Podmoskovske večeri.

„Slobo i Miro, vi niste izgubili čast, to Srbija mora da zapamti. Niko nije platio žešću cenu za slobodu od vas. Sa ove vremenske distance, Slobodan Milošević je bio veliki srpski vodja, srpski velikomučenik, a sud istorije će i sa imena Mirjane Marković skinuti ljagu“, rekao je Milovan Bojić, nekadašnji ministar iz Jugoslovenske levice i njen bliski saradnik.

Socijalistička partija Srbije saopštila je da je sahrani prisustvovala delegacija te partije koju su činili Slavica Djukić Dejanović, Žarko Obradović, Vladan Zagradjanin i Djordje Čabarkapa. Oni su po navodima SPS-a, položili venac koji je poslao predsednik partije Ivica Dačić.

Slobodan Bulatović, suprug Marije Milošević koja živi u Crnoj Gori, rekao je da ona nije dobila potrebne dozvole da prisustvuje sahrani Mirjane Marković.

Kako su suze Mire Marković najavile krv

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

34 Shares
Share via
Copy link