Vesti

Turčin koji je usmrtio Šabana Šaulića osuđen na 3 godine i 3 meseca zatvora

Foto I.Marinković

Nemački sud izrekao je  zatvorsku kaznu od tri godine i tri meseca Alsinu Leventu, zato što je pijan i drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, dok je povređena još jedna osoba.

Tužilac za optuženog tražio tri godine i dva meseca zatvora.

Kazna za te okolnosti je do pet godina zatvora, kazao je tužilac i napomenuo da uvažava činjenicu da je optuženi priznao krivicu, da se kaje i da je koliko-toliko resocijalizovan.

Međutim, advokat porodice Šaulić tražio je kaznu od 4 godine zatvora – „maksimalnu moguću kaznu“. Ne bi, kaže, samo trebalo kazniti Leventa, već bi to trebalo da bude jasan pokazatelj ostalima da se auto ubuduće „ne koristi kao oružje“.

Čitava porodica Šaulić – udovica Gordana, deca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvovali su suđenju.

U sudnici je došlo do manjeg incidenta kada je sin Mirsada Kerića verbalno napao optuženog.

Inače, Levent je u sudnicu došao sa kapuljačom na glavi i maskom na licu, potpuno skrivajući svoj identitet, tako da kamere ne mogu da ga usnime.

Prilikom saslušanja, optuženi je mahom tvrdio da se ne seća ničega, a na veći deo pitanja je odgovarao njegov advokat.

Podsetimo, Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj, kada je na vozilo u kom su se nalazili naleteo optuženi. Sem stradalih u udesu povređena je još jedna osoba, a inače, koliko je bila teška nesreća govori i činjenica da su poginule muzičare nekoliko sati izvlačili iz smrskanog vozila.

Izvor: Nova.rs

Poslednje putovanje kralja narodne muzike

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

52 Shares
Share via
Copy link