Magazin

U Šapcu u toku protest građana protiv policije

sabac-batinasi
Batinaši u Šapcu/Printscreen

Ispred policijske stanice u Šapcu u toku je drugi protest građana protiv policije. Prisutan je lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, koji je okupljenim građanima poručio da je policija danas napustila građane i ostavila ih na milost i nemilost kriminalcima. Takođe, Zelenović je pozvao celokupnu opoziciju i sve organizacije na protest sutra u 18 sati ispred Skupštine Srbije.

– U Šapcu se večeras brani sloboda. Sutra u 18 časova u Beogradu ispred Skupštine veliki građanski protest za slobodu! Pozivamo celokupnu opoziciju i sve organizacije na protest. Na protest pozivaju AKCIJA – Otvorena građanska platforma, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd. Srbija neće biti kolonija – napisao je Zelenović na svom Fejsbuk profilu.

U ŠAPCU SE VEČERAS BRANI SLOBODA!
Sutra u 18h u Beogradu ispred Skupštine veliki građanski protest za slobodu!
Pozivamo…

Posted by Nebojša Zelenović on Saturday, November 27, 2021

Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju, pozvao je sve okupljene da dođu na sutrašnji veliki protest ispred Skupštine Srbije u 18 časova.

– Da se izborimo sa ovim zlom i nepravdom i to će krenuti odavde iz slobodnog Šapca – rekao je Zelenović.

On je naveo kako ih je na današnjoj blokadi u tom gradu napustila policija i „prepustila na nemilost kriminalcima“. – Kriminalcima koji su uzeli palice i čekiće, seli za bager da nas pregaze samo zato što su kasnili na svoj miting u Areni. Šta je ovo? Da li je ovo država? Da li su ovo institucije – upitao je Zelenović.

 

‼️[DELITE] Policija je dobila direktivu da se povuče, iza čega je usledio orkestrirani napad naoružane bande lokalnih kriminalaca iz službenih vozila RS koji su batinali građane koji su mirno protestovali.

Posted by Nebojša Zelenović – Šabac on Saturday, November 27, 2021

Tražimo pravdu i podnećemo naše zahteve da se privedu pravi kriminalci, a da se puste mirni građani, poručio je Zelenović.

– Bili smo danas svi zajedno na mostu, videli smo šta se desilo. Mirno smo protestovali i tražili pravo da se pitamo za važne stvari u Srbiji – rekao je Zelenović i dodao da su građani okupili i u drugim gradovima u Srbiji, prenosi portal Nova.rs.

Muškarac u Šapcu bagerom uleteo među demonstrante, drugi ih napao čekićem

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.4K Shares
2.4K Shares
Share via
Copy link