Magazin

Mlada ruska manekenka skočila sa zgrade posle posete Epstajnovom pedofilskom ostrvu

ruska-manekenka-epstajn
Foto: Emily Michot / Zuma Press / Profimedia; : GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia; Instagram/ruslanakors

Kazahstansko-ruska manekenka Ruslana Koršunova skočila je sa zgrade dve godine nakon što je kao 18-godišnjakinja bila na takozvanom “ostrvu orgija” osuđenog pedofila Džefrija Epstajna.

Koršunova, svetski poznat supermodel i svojevremeno zaštitno lice parfema Nina Riči, izvršila je samoubistvo u svom stanu na Volstritu 2008. godine. Tada je imala samo 20 godina.

Britanski Dejli mejl otkrio je da je manekenka putovala na Epstajnovo ostrvo u njegovom privatnom avionu Boing 727, poznat kao „Lolita Ekspres“, neposredno pre svoje tragične smrti, piše Nova.

Kako piše Dejli mejl, u junu 2006, sa 18 godina, Koršunova je odletela iz Njujorka sa Epstajnom i prijateljima, „Lolitom Ekspres“, na privatno ostrvo Mali Sent Džejms.

Nejasno je šta joj se tamo dogodilo, osim što se znalo da Epstajn na svoje imanje odvodi devojke i mlade žene, koje bi potom on i drugi muškarci seksualno iskorišćavali.

Sve je otkriveno u dokumentima Amerikanke Virdžinije Roberts Đufre koja je tvrdila da ju je Epstajn seksualno zlostavljao kao maloletnicu i da je Gislejn Maksvel, Epstajnova najbliža saradnica, pomagala u zlostavljanju.

Dokumenti su otpečaćeni ove nedelje nakon što je sudija na Menhetnu presudio da više nema opravdanja za čuvanje dosijea u tajnosti.

Epstajn je umro u avgustu 2019. u zatvoru čekajući suđenje, a Maksvel se nalazi u zatvoru gde služi 20-godišnju kaznu zbog trgovine ljudima.

Ko je Ruslana Koršunova?

Mlada manekenka rođena je u Kazahstanu. Oba roditelja su joj ruskog porekla, a otišli su nakon pada SSSR-a. Lovci na talente videli su Ruslaninu fotografiju u jednom časopisu i to je bio početak njenog luksuznog i glamuroznog života.

Imala je horde obožavalaca, a često je bila u vezi i sa bogatim muškarcima koji su je stalno napuštali. Nije jasno kako je upoznala Epstajna, ali poznato je da je Maksvel regrutovala mlade žene.

Epstajn je takođe mladim ženama obećavao pomoć oko dobijanja vize ukoliko pristanu da rade sa njim. Vizni status ove mlade manekenke rođene u Kazahstanu nije poznat.

Epstajn i „prijatelji“

Dvojica komšija iz Palm Biča, Epstajn i bivši američki predsednik Donald Tramp, prisustvovali bi zabavama na kojima su bile manekenke.

U novembru 1992. godine Tramp je priredio zabavu sa navijačicama NFL-a na svom imanju Mar-a-Lago, a među gostima je bio i Epstajna. Nekoliko godina kasnije, tačnije 1997, Epstajn i Tramo su fotografisani na zabavi „Victoria’s Secreta“ u Njujorku.

Još jedan Epstajnov prijatelj bio je lovac na talente Žan-Lik Brunel, koji je izvršio samoubistvo u februaru 2022, čekajući suđenje za seksualno zlostavljanje dece.

Sredinom 2000-ih, Koršunova je živela na Menhetnu, a 7. juna 2006. ukrcala se u avion sa Epstajnom.

Sa njima je bio i njegov telohranitelj Igor Zinovjev i kuvar Lens Kalovej. Tu su bile i druge dve žene, Stefani Tidvel i Epstajnova dugogodišnja pomoćnica Sara Kelen, koja je 2022. godine označena kao „učesnik u zločinačkoj zaveri“.

Koršunova je debitovala tokom Nedelje mode u Njujorku 2005, noseći kreacije Marka Džejkobsa.

Takođe se pojavila i u kampanjama za Kenzo, Klarins, Veru Vang, Donu Karan i Kristijana Diora. Krasila je i naslovne strane časopisa poput ruskog Voga i francuskog Ela.

U godinama „druženja“ sa Epstajnom, doživela je vrhunac u karijeri. Našla se na naslovnoj strani magazina Njujork tajms.

Međutim, dve godine nakon kobnog leta na „Loliti Ekpres“, Koršunova je umrla. I dalje su nepoznati detalji oko vremena koje je provela sa Epstajnom.

„Ruža sveta“

U knjizi autora i akademika Petra Pomeranceva iz 2014. godine, „Ništa nije istina i sve je moguće: nadrealno srce nove Rusije“, detaljno je opisana odluka Koršunove da se pridruži ekstremnoj „grupi za pomoć“ u Rusiji, koju su kritičari nazvali kultom.

Odvedena u pomenutu grupu nakon što je njena karijera modela doživela krah, Koršunova je zatražila pomoć.

Zaljubila se u oligarha koga je Pomerancev nazvao „Aleksandar“, koji ju je na kraju ostavio. Vrativši se u Njujork iz Moskve, u poslednjim mesecima svog života, zaljubila se u ruskog dilera luksuznih automobila, ali i on ju je napustio.

Okrenula se takozvanom kultu, „Ruža sveta“, za koji se pričalo da koristi „dehumanizovane“ tretmane na svojim sledbenicima. Međutim, nedugo nakon što se upisala na jedan od njihovih kurseva, koji je navodno koštao više od 300 dolara, Koršunova je pronađena mrtva na ulici.

“Klinton voleo mlade devojke”: Na spisku ljudi povezanih sa Epstajnom brojne zvezde i političari

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link