Magazin Svet

Zarobljenog Britanca Rusi mučili muzikom: Ne želim više da čujem pesme grupe ABBA!

zarobljeni britanci
Foto: EPA

Jedan od Britanaca koji su zarobljeni dok su se borili u Ukrajini otkrio je kako su ga Rusi terali da po ceo dan sluša grupu ABBA i Šer.

Šon Piner je za „San“ govorio o tome da je bio prisiljen da sluša muziku 24 sata dnevno, a i o tome kako je bio izboden i da su ga Rusi mučili elektrošokovima, prenosi 021.rs.

Tokom boravka u ruskom zatvoru bio je primoran da sluša muziku iz filma Mamma Mia, a jeo je samo hleb i pio prljavu vodu.

Piner i britanski borac Ejdan Aslin u junu su osuđeni na smrt pa su premešteni u novi smeštaj, gde se nastavilo mučenje muzikom.

– Uslovi su bili bolji, ali su i dalje puštali muziku – a ovoga puta je to bila pesma „Believe“ od Šer. Bilo je mračnih dana, mnogo sam plakao. Ali sam se nadao i tako sam preživeo – rekao je Piner.

On se sada nalazi kod kuće u Potonu.

– Mislio sam da ću umreti. Bio je to pakao na zemlji. Proteklih šest meseci bili su najgori dani u mom životu. Nikad više ne želim da slušam pesmu grupe ABBA ili da vidim veknu hleba. Jako sam srećan što sam kod kuće – kaže Britanac.

On je bio deo grupe od 10 stranih zatvorenika oslobođenih nakon što je Saudijska Arabija posredovala u tajnom dogovoru Rusije i Ukrajine. Među njima je i Hrvat Vjekoslav Prebeg.

Izvor: 021

Hrvat koji se borio za Ukrajinu opisao kako je pušten iz ruskog zatvora, izgrižen je i traumatizovan

244 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap