Novi Sad Vesti

Naprednjaci organizovali seosku slavu pa naplaćivali ulaz i ‘skupljali kajmak’

rumenka slika
Printscreen

Srpska napredna stranka i kulturna dešavanja baš ne idu ruku pod ruku, a osim pojedinaca koji su aktivnom podrškom ili nečinjenjem doprineli očuvanju aktuelne vlasti, muzičari, slikari i dramski umetnici koji drže do slobodnog mišljenja uglavnom dele tešku sudbinu i materijalnu nemaštinu sa ostalim delom stanovništva.

Kada vidimo ko je od muzičara profitirao od devedesetih do današnjih dana, a naročito u poslednjih desetak godina, nema sumnje da nam predstoji borba za goli opstanak na svetskoj kulturnoj pozornici.

Potvrda ovog skepticizma, ali i dobro poznatog recepta po kojem se politika meša u sve pore društva, dolazi nam iz Rumenke, kraj Novog Sada, gde je u utorak 12. jula održan koncert povodom seoske slave Petrovdana.

Našoj redakciji javio se jedan od posetilaca sa informacijama koje bacaju senku na proslavu i organizatore. Postoje indicije da je došlo do ozbiljnih finansijskih malverzacija i da je u njih direktno umešano članstvo Srpske napredne stranke.

“Do sada je ovde organizovano nekoliko koncerata i ulaz je uvek bio besplatan jer je sve finansirala Opština. Međutim, sinoć su nastupali pevači Samo Bob i Jovan Perišić. Niko unapred nije obavestio meštane Rumenke da će se ulaz naplaćivati i postojao je zvaničan reklamni poster na kojem takođe nije bila istaknuta cena ulaznice”, napisao nam je verni čitalac i potom je dodao:

rumenka
Screenshot

“Kada smo hteli da uđemo na stadion gde se koncert održavao, tražili su nam da platimo 200 dinara za kartu (koja je izgledala kao običan papir) i pritom nismo dobili fiskalni račun. Takođe bih napomenuo da su naplatu obavljali ljudi koji su aktivni članovi stranke SNS, pa prema tome postoje indikacije da je novac od karata završio u stranačkoj kasi ili su ga podelili međusobno”, stoji u mejlu koji je stigao na našu adresu.

Pošto se ovakve stvari godinama podrazumevaju u zemlji ogrizloj u korupciji, partokratiji i nepotizmu, teško je očekivati da će išta više od ovog teksta ugledati svetlost dana i da će nadležni po službenoj dužnosti istražiti ove tvrdnje kako bi eventualni prestupnici dobili zakonski određene sankcije za svoj greh prema sugrađanima.

O muzičkom odabiru zaista ne treba trošiti reči…

Kako EPS pljačka narod? Srećko „potrošio“ 23 dinara struje, a treba da plati 1.300

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

563 Shares
563 Shares
Share via
Copy link