Magazin Novi Sad

Kamenolom usred Fruške gore više od godinu dana radi bez dozvole

kamenolom kišnjeva glava
Foto: Printskrin/Dragana Arsić

Rudarski kop “Kišnjeva glava” radi nezakonito već više od godinu dana. Dozvola za eksploataciju firmi “Kamenolom Rakovac” istekla je 31. decembra 2020. godine. Vlasnik firme “Kamenolom Rakovac” doo, kojoj je isteklo rešenje o zakupu  nije uradio rekultivaciju, ali je uredno nastavio eksploataciju kamena trahita.

Dragana Arsić, ekološka aktivistkinja u objavi na društvenim mrežama navodi da će uskoro će biti godinu dana kako je rudarski inspektor nakon vanrednog inspekcijskog nadzora po zahtevu pokreta Odbranimo šume Fruške gore, prijavio privredni prestup nadležnom sudu Opštine Beočin i nadležnoj Policijskoj upravi Beočin.

Nema sudskog epiloga, a policija nije izašla na teren i nije stavila katanac na površinski kop tj. firmu “Kamenolom Rakovac” doo, iako je to morala da uradi.

Kop Kišnjeva glava radi bez prekida. Zakon za njih ne važi. Ovo je još jedan od onih likova iz mreže tajkuna koji crpi svoju moć “može mi se” u sprezi sa ljudima iz vladajućih stranaka.

A kad smo već kod pravih i lažnih ekologa, evo da poručimo preko ove objave donosiocima odluka da “pravi” ekološki aktivisti otkrivaju nezakonitosti, korupciju i trgovinu uticajem i da to što otkriju i proslede kakvimtakvim institucijama ipak ostaje zapisano u sistemu. Vadiće se sve to iz raznih fioka. Mislite i o ovome 3.aprila – zaključila je Arsić.

Izvor: Pokret OŠFG

Počelo suđenje po tužbama Galensa, aktivisti poručuju da neće odustati od borbe za Frušku goru

Čitajte Luftiku na Google vestima

117 Shares
117 Shares
Share via
Copy link