Magazin

RTS se brže-bolje ogradio od izjave Olivere Kovačević o oslobađanju Javnog servisa

olivera-kovacevic
Foto: Screenshot/Među nama

Novinarka Olivera Kovačević istakla je pre nekoliko dana da će „oslobađanje RTS sačekati glasanje građana“. Njeno mišljenje se očigledno nije svidelo čelnicima javnog servisa, pa je usledilo zvanično saopštenje povodom njene izjave.

RTS se povodom navoda Olivere Kovačević oglasio saopštenjem.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Branislav Klanšček u saopštenju za javnost navodi da se ispred UO RTS, u potpunosti ograđuje od izjave odgovorne urednice Zabavnog programa Olivere Kovačević – date na Vikend medija festivalu u Rovinj.

– Izjava koja nije mogla biti izvučena iz konteksta jer je jasno nosila poruku da RTS kao medijska kuće nije slobodna i da će to postati onda kada se na izborima drugačije bude glasalo samo doprinosi tome da odgovorna urednica ove kuće javno iznosi svoje političke stavove koje nisu utemeljeni ni u kakvim dokazima.

Olivera Kovačević je na ovaj način kao i konstatacijom da u svojoj emisiji, koju je prestala da vodi i uređuje, ne može imati relevantne sagovornike na najgrublji način optužila RTS da ograničava slobodu govora i mišljenja, koju je sama uspostavila svojim dolaskom 2015. godine.

Upravni Odbor RTS-u u svom novoizabranom sazivu u potpunosti razume da Radio-televizija Srbije predstavlja Javni medijski servis koji je u službi svih građana bez obzira na izbornu volju samih građana. To je naša obaveza i naš zadatak – zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Klanšček.

HIT reakcija novinara RTS-a dok se čuje vređanje Vučića u programu uživo (VIDEO)

26 Shares
Share via
Copy link