Magazin

Bosanac napravio rotirajuću kuću da udovolji ženinim prohtevima, “čas hoće s ove, čas s one strane”

rotirajuća kuća
Printscreen

Hiljadama godina žene predstavljaju najveću inspiraciju i najlepše nadahnuće muškarcima koji će za njihovu naklonost učiniti gotovo sve. Osim nadahnuća i inspiracije, nekada je dovoljan samo mir u kući, da nema bespotrebnih svađa ili raznoraznih izvoljevanja. U svakom slučaju, u ovom, po mnogima, muškom svetu žene su te koje imaju presudnu ulogu.

Pri izgradnji porodične kuće, Vojin Kusić iz Srpca odlučio je da udovolji prohtevima svoje supruge i napravio je kuću koja se rotira.

– Kada sam pravio porodičnu kuću, žena je rekla: ‘Želim da spavaća soba bude pored puta da me bude sunčevi zraci’. Dnevni boravak je išao s druge strane. Onda joj je to dosadilo. ‘Osećam se zatvorena kao u kavezu. Hoću da vidim ko mi uđe u dvorište, da mi je pored puta’, kazala je. Tada sam pregradio zid. Pravio dnevni boravak s druge strane i pune ruke posla. Onda sam počeo ovo raditi. Kada su me pitali zašto, rekao sam da mi je dosadilo. Žena čas hoće s ove, čas hoće s one strane. Sada se okreće pa neka vidi kako će – kazao je Vojin za portal Nova.BH.

Njegova kuća se vizuelno gotovo uopšte ne razlikuje od ostalih kuća. Kusić za kojeg komšiluk kaže da je druželjubiv, novinarima je dokazao svoj istančan humor.

– Kada vidite da idu neželjeni gosti, stepenice okrenete na drugu stranu – rekao je kroz osmeh.

Novinarima je ispričao i kako je imao smešnu situaciju kada je organizovao feštu povodom završetka gradnje. Gosti su ušli na jednu stranu, a izašli na drugu i nisu znali kuda da idu.

Vojin je kuću većinom izgradio i isprojektovao sam. Za sebe kaže da je samouk čovek s osam razreda. Sve želje je ispunio, kaže, a ostala mu je samo jedna: “Pošto sam najstariji, želeo bih na onaj svet da odem prvi”.

Bosanac traži svoju Novosađanku: “Javi se, Soso moja, anđele moj”

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
2.2K Shares
2.2K Shares
Share via
Copy link