Magazin

Petoro dece ostalo bez roditelja za 2 nedelje, mama umrla na respiratoru, na porođaju

porodica-umrli-roditelji
Printscreen/Twitter

Danijel i Dejvi Makijas iz Južne Kalifornije su imali četvoro dece i peto dete im je bilo na putu. Budući da je Dejvi radila kao babica izuzetno su pazili da dok je trudna ne dođe u kontakt sa virusom. Nažalost, njihov život će se uskoro zauvek promeniti.

Bračni par je bio vrlo voljen u komšiluku. Danijel je predavao matematiku, a njegova žena je pomagala trudnicama oko porođaja, bili su izuzetno cenjeni. Brinuli su o svoje četvoro dece, a kada su saznali da čekaju peto prodali su svoju kuću pred sam početak pandemije i preselili se kod ženinih roditelja, piše Si En En.

Dan kada su se zarazili

Godinu i po dana su se Makijasovi pazili ali kako se približavao polazak dece u školu znali su da će morati da se izlože riziku. Decu su odlučili da povedu u mali zatvoreni akvapark da proslave kraj raspusta i početak školske godine. Baka dece veruje da su se tu i zarazili.

„Nije tačno da moj sin i njegova žena nisu hteli da se vakcinišu, samo su oklevali. Hteli su da znaju sve informacije pre nego što prime vakcinu. Sada vidimo da je korona jedan rulet i da su moji najmiliji preminuli, ova bolest ne bira“, rekla je žena kojoj su nakon smrti sina i snaje pripala deca.

Tužan kraj dva roditelja

Doktori su morali da hitno porode majku (37) jer je postalo jasno da neće moći samostalno da diše. Preminula je uskoro nakon toga a da nije ni upoznala svoju bebu koja je rođena carskim rezom.

Muž se borio još dve nedelje i saopšteno mu je da su ženu porodili, a medicinske sestre su pokazale sliku bebe Danijelu koji se u tom trenutku borio sa komplikacijama virusne infekcije. Uspeo je da vidi bebu na kratko ali je umro pre nego što je odabrao ime za ćerkicu.

Tako je beba ostala bez imena a porodica je za sada zove „malena.“

„Ja sam morala da saopštim deci da mame i tate više nema“

Žena je umrla 26. avgusta, a muž je izdahnuo devetog septembra, iza njih je ostalo petoro dece starosti od par nedelja do osam godina. Na baki je bilo da saopšti tužne vesti deci.

Vest o smrti roditelja najteže je podnela trogodišnja ćerka koja je sanjala da će joj se tata vratiti iz bolnice.

„Znam sve, dete, ali nekada se snovi ne ostvaraju“, rekla je baka. Sada je pokrenuta akcija skupljanja novca za decu koja su ostala bez oba roditelja i veliki broj ljudi iz njihovog komšiluka pridružio se u doniranju sredstava.

Izvor: Blic

Tragedija: Snježana u 3 dana zbog korone sahranila muža, majku, brata i svekrvu

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

56 Shares
Share via
Copy link