Magazin

Robin Hud 21. veka: Srbin pronašao način kako da nahrani siromašne

Momak iz Republike Srpske razvio je revolucionarnu aplikaciju koja bi u slučaju da zaživi mogla da smanji jedan od najvećih svetskih problema, glad. Reč je o aplikaciji koja spaja one koji imaju previše hrane sa onima koji je nemaju uopšte ili sa humanitarnim organizacijama koje hranu dostavljaju onima kojima je ona najpotrebnija, javlja Avaz.

Dalibor Matijević iz Šimića pored Banje Luke napravio je aplikaciju koja radi kao savremeni Robin Hud – uzima od bogatih i daje siromašnima. I sam Matijević se poigrao sa rečima, pa je aplikaciji dao ime Robin Fud (Robin Food).

Matijević je tako preko noći postao junak koji pomaže siromašnima, junak koji se bori za one koji su najugroženiji i koji nemaju ni elementarne uslove za život.

On je ovaj proizvod razvio u Sloveniji. Hrana koja se nalazi na aplikaciji Robin Fud jeftinija je od one u prodavnicama i do 50 posto, a Matijević ističe da postoje i oni artikli koji su sniženi čak i za 90 posto, što je i te kako značajno za one koji su svakog dana gladni.

Naplaćuju hranu bogatima, da bi siromašni besplatno jeli

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

159 Shares
159 Shares
Share via
Copy link