Horoskop

Za 5 horoskopskih znakova od 19. avgusta kreću velike životne promene, stiže retrogradni Uran

horoskop
Foto: Cason Asher

Pripremite se, jer nas uskoro čeka još jedan retrogradni talas. Retrogradni Uran 2021. počinje 19. avgusta i traje do 18. januara 2022. Iako neki planetarne smene imaju slabiju zvezdnu reputaciju (nije da je akcenta na retrogradnom Merkuru), Uranova godišnja retrogradnost je suptilnija od stresnog Merkura – i tu je da nam pomogne u procesuiranju životnih promena i nadogradnji na inovativnije načine razmišljanja. Ako želite da izvučete maksimum, definitivno ćete želeti da znate kako će retrogradni Uran 2021. uticati na vaš horoskopski znak.

Uran je planeta buđenja, inovacija i naglih promena. Uran se retrogradno nadograđuje svake godine, a ove godine se okreće u carstvu zemaljskog znaka Bika (gde polako prolazi od 2018. godine). Ako ste doživeli neke neočekivane pomake ili spoznaje kada je reč o poslu, ljubavi i stvarima koje cenite tokom protekle godine, ovaj retrogradni postupak traži od nas da počnemo da integrišemo ove promene umesto da im se odupiremo.

Pobunjeni i napredni Uran želi da osigura da sami stvaramo svoja pravila, a ne samo da slepo sledimo druge. Možemo raditi sa njegovom retrogradnom energijom držeći otvoren um i otpuštajući ograničavajuća uverenja.

Jednom kada retrogradnost Urana počne, svih pet transpersonalnih spoljnih planeta će se zvanično okretati odjednom, što znači da se iza kulisa događa mnogo suptilnih obrada i na ličnom i na kolektivnom nivou. Pazite na neke ozbiljne retrogradne vibracije Urana oko 24. decembra, kada se događa treći i poslednji Saturn/Uran kvadrat u godini.

Ova serija kvadratnih aspekata (koji se događaju otprilike svakih 20 godina) izaziva nas da budemo napredniji i dovodi u pitanje status kuo. I ova nam nudi poslednju priliku da se potpuno odvojimo od zastarele tradicije i počnemo da gradimo ka manje konvencionalnoj budućnosti.

Srećom, retrograd Urana 2021. verovatno neće imati veliki uticaj na tok našeg svakodnevnog života, ali je ipak važno vreme za pregled, obradu i početak prilagođavanja nekim od divljih krivih lopti koje nam je život nedavno stavio na put.

OVAN

Vaš odnos prema novcu i materijalnim dobrima se menja, Ovnovi – i možda ste nedavno doživeli neke neočekivane promene u svojoj finansijskoj situaciji ili pristupu resursima. Iskoristite ovu retrogradnost da se pripremite za uspeh tako što nećete staviti sva jaja u jednu korpu i ostati otvoreni za iznenadne spoznaje o tome šta zaista cenite.

BIK

Kao pragmatičan zemaljski znak, cenite stabilnost i predvidljivost čvrste rutine. Ali s obzirom da će Uran uneti svoju pobunjeničku iskru u vaš znak, ovaj retrogradni talas će vam pomoći da se opustite. Radite na tome da svesrdno prihvatite svoju autentičnost, čak i ako to znači kršenje nekih pravila i izlazak iz uobičajenog okvira.

BLIZANCI

Ova retrogradnost osvetljava vašu duhovnu stranu, Blizanci, zato ostavite vremena da mirno sednete uz intuitivna preuzimanja koja primate. Obratite posebnu pažnju na teme svojih snova i ostanite otvoreni za psihičke vizije – jer može doći do neočekivanih spoznaja koje vam dolaze kroz suptilno područje vaše podsvesti. Ekstra vreme samo sa sebe može vašoj duši dati prostora za istraživanje.

RAK

Vaš odnos prema prijateljima i vaša uloga u grupnom okruženju se u poslednje vreme promenila, Rakovi – i ovaj retrogradni period označava važno vreme za vas da razmislite o tome kako stvari stoje. Možda ćete se povezati sa novim klikama koje vam na kraju donose uzbudljive mogućnosti, ili ćete otkriti da ste se odvojili od stare ekipe. Prihvatite promene u kolektivnoj energiji.

LAV

Sa pobunjenim Uranom koji prolazi kroz sektor karijere na vašoj karti, verovatno ste se suočili sa mnogim neočekivanim razvojem događaja i naglim promenama u vašem poslovnom životu. Ova retrogradnost traži od vas da razmislite o okolnostima i izborima koji su vas odveli do profesionalnog položaja i da ih iskoristite u svoju korist. Vreme je da budete inovativni u svojoj budućnosti.

DEVICA

Kao zemljani znak, poznati ste po tome što ste praktični – ali ovaj retrograd traži od vas da rizikujete i budete otvoreni za isprobavanje novih stvari, čak i ako vas to odvede sa utabanog puta. U procesu ste povezivanja sa jedinstvenim interesima i razvijanja sistema uverenja, pa ostanite otvoreni za spontanost. Putovanje u poslednji čas bi moglo biti upravo ono što vam je potrebno da pronađete svoj mir.

VAGA

Usred ste zanimljivog perioda kada su u pitanju vaši resursi, Vage – i ova retrogradnost bi vam mogla doneti iznenadne prepreke. Možda ćete konačno moći da povežete neke finansijske nedostatke ili počnete da eksperimentišete sa novim ulaganjima. Obavezno postavite čvrste granice oko energije i novca dok istražujete.

ŠKORPIJA

Vaši odnosi jedan na jedan trenutno se kreću, Škorpije, pa je možda vreme da istražite neku nekonvencionalnu dinamiku. Ova retrogradnost nudi vam priliku da sagledate stanje stvari u vezi i shvatite koja pravila morate da donesete (i prekršite) da biste podržali međusobnu slobodu. Zapamtite, niko ne može diktirati kako ćete postupati osim vas i vašeg partnera.

STRELAC

Kao znak spontane vatre, radije ne želite da vas drži strog raspored. Ali s prolaskom Urana u rutinski orijentisani sektor na vašoj karti, verovatno ste otkrili da razvijate nova interesovanja kada su u pitanju svakodnevne navike. Ovaj retrogradni trenutak je trenutak da protresete svoj kalendar i isprobate neke nove stvari u svakodnevnici.

JARAC

Usred ste super kreativno nabijenog perioda, Jarčevi-pa pazite na bljeskove i munje inspiracije. Ova retrogradnost nudi vam priliku da ponovo pogledate prošle ideje i pronađete načine da ih inovativno primenite u budućnosti. Ova energija otvorenog uma može se preliti i u vaš ljubavni život, pa tražite nove ljude i tražite romantiku na neobičnim mestima.

VODOLIJA

Naši domovi bi trebali biti naše utočište, Vodolije, ali trenutno se možda borite da pronađete čvrst osećaj stabilnosti. Budući da se vaša vladajuća planeta Uran retrogradira kroz sektor povezan sa kućom na vašoj karti, možda ćete se morati suočiti s neočekivanim popravkama ili naglim promjenama vaše životne situacije. Meditirajte da biste sebi pomogli da ostanete usredsređeni.

RIBE

Trenutno razvijate nove metode samoizražavanja i istražujete nesposobne mentalne aktivnosti, Ribe-i ova retrogradnost vam pomaže da sredite brbljanje kako biste shvatili šta to znači. Možda ćete otkriti da vas sada manje zanima ležerno druženje, a više da se bavite svojim stvarima, pa slobodno marširajte u ritmu svog bubnja.

Kako horoskopski znakovi uništavaju svoje ljubavne veze

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.6K Share
1.6K Share
Share via
Copy link