Horoskop

Jupiter kreće retrogradno i neće stati do 31. decembra, ovi znakovi biće na ekstremnom udaru

maj problemi horoskop

Sada i Jupiter ide retrogradno i to u tvrdoglavom znaku Bika. Ova retrogradnost trajaće prilično dugo: od 4. septembra do 31. decembra.

Šta to tačno znači? Tokom vremena u kojem vam se čini da je sve van vaše kontrole, magični Jupiter nudi priliku da kanališete ravnotežu i obilje tokom svog kretanja unazad. Da biste maksimalno iskoristili potencijal ove srećne planete, razmislite o tome kako će retrogradni Jupiter u 2023. uticati na vaš horoskopski znak i postupite u skladu sa tim.

U astrologiji, Jupiter je blagotvorna planeta povezana sa srećom, obiljem i znanjem. Testira naše granice i pomaže nam da se povežemo sa svrhom naše duše. On takođe može da nas ubaci u kovitlac događaja što nekada baš i nije dobro. Ili bar nije posebno prijatno. Kada je Jupiter retrogradan, vreme je za procene: to nam daje priliku da vidimo na kojem smo polju počeli da dajemo previše od sebe.

Ovan

Jupiter će se stacionirati retrogradno 4. septembra u vašoj drugoj kući novca, imovine i vrednosti, što će podstaći period pregleda kako ste razvijali stabilnost oko svoje trenutne imovine. Možda ćete početi da razmatrate šta vam je potrebno u materijalističkom smislu i kako možete bolje osigurati te resurse.

Pažljivo pogledajte svoje trenutne navike potrošnje kako biste bili sigurni da ne živite previše iznad svojih mogućnosti. Vaši finansijski ciljevi sada bi se mogli početi menjati, posebno ako ste primetili da nisu usklađeni s vašim dugoročnim ciljevima za ovo područje vašeg života.

Savetuje se da ne preterujete sa svojim strastvenim osećanjima i hrabrim stavom prema drugima. Imate tendenciju da budete preterano takmičarski raspoloženi, čak idete toliko daleko da svoj lični rast vidite kao nešto što morate usavršiti. Vaše vatreno ponašanje može raditi protiv vas, pa ostanite mirni i pustite da stvari idu svojim tokom. Ovo je savršeno vreme da filtrirate stvari koje više ne donose vrednost vašem životu.

Bik

Ovog meseca Jupiter će stajati retrogradno u vašem znaku po prvi put u više od deset godina. Prolazeći kroz prvu kuću, ova retrogradnost je prilika za preoblikovanje nekih snova i težnji koje imate za sebe.

Lični ciljevi koje ste postavili rasli su postojanim tempom, ali ova retrogradnost je prilika da zastanete i razmislite o svom napretku. Jeste li zadovoljni delovima sebe koje ste razvijali? Ako ne, smatrajte ovo prilikom da se vratite na ponovno kreiranje.

Preispitajte svoje trenutne rutine i razmislite unapređuju li vaše ciljeve ili vas drže zaglavljenima. Možda ste iskusili neuobičajeno visok nivo napetosti tokom proteklih nekoliko nedelja pa se ovaj prekid može činiti kao dašak svežeg okruženja. Dajte sebi vremena i izgradite nove odnose.

Budući da Venera, vaš planetarni vladar, izlazi iz retrogradnog hoda, razmislite o tome da li je vreme za unutrašnju i spoljnu transformaciju.

Blizanci

Dok je Jupiter retrogradan u vašoj 12. kući, pregledaćete i revidirati neka od unutrašnjih uverenja i istina koje ste sledili. Gradili ste neke snažne unutarnje filozofije poslednjih meseci, ali sada ćete biti podstaknuti da se vratite na iskustva koja su oblikovala vaše perspektive. Odlično je vreme za unutarnje promišljanje, naročito o navikama i postupcima kojima se bavite iza zatvorenih vrata.

Prikladno bi bilo pomerati svoje lične granice. Vaša otvorenost i fleksibilnost biće od pomoći, jer će vam pomoći da izazovete ustaljene navike i proširite svoj pogled na svet.

Ponovo razmislite o svim negativnim stereotipima koje ste možda nenamerno podstakli i koji vas koče u ostvarivanju ciljeva. Vaša će prilagodljivost na kraju biti testirana jer treba da redefinišete granice trenutnih odnosa.

Retrogradni Jupiter mogao bi vas zadržati dublje u vašim mislima nego inače. Dobro je vreme da usavršite magiju svoje podsvesti kako biste mogli da manifestujete stvari koje želite u materijalnom svetu. Možda biste želeli da istražite nove duhovne prakse ili ponovno proceniti ono što trenutno radite kako biste se osećali obnovljeno i napunjeno. Ostanite prizemljeni vođenjem dnevnika ili praktikovanjem svesnosti.

Rak

Kako mesec počinje, razmišljaćete o tome kako su se razvijala vaša prijateljstva i savezi dok Jupiter postaje retrogradan 4. septembra. U poslednje ste vreme bili odlučniji u kultivisanju više zajednice, a ova retrogradnost je prilika da preispitate svoja nadanja.

Tražite stabilne, pouzdane ljude na koje se možete osloniti u svom životu, a ova retrogradnost je prilika da razmislite što budućnost nosi za ovu dinamiku.

Vaša sposobnost da budete svesni svojih emocija jedan od vaših najjačih kvaliteta. Morate poboljšati svoje odnose tako što ćete biti prijatni s drugima iz logične perspektive. Naučite o njihovim misaonim procesima, svetonazoru i reakcijama na okolinu.

Imaćete snažnu podršku svoje intuicije, koju možete koristiti kao polugu u svoju korist dok pokušavate obnoviti svoje veze.
Ova retrogradnost je znak za podsticanje zdravog društvenog života.

Lav

Bićete pozvani da ponovno zamislite budućnost svoje karijere i profesionalnih nastojanja dok Jupiter ovog meseca bude retrogradan u Biku. Odnedavno stalno nastojite da rastete i razvijate svoju profesiju, a kako se Jupiter kreće kroz vašu 10. kuću, vaša vera u ono što se ovde razvija može biti na ispitu. Srećom, ovo vam daje priliku da se prilagodite kada je posredi vaš javni imidž.

Susrećete se s uslovima koje ste postavili kao prepreke koje morate prevladati kako biste povećali svoj entuzijazam za život. Morate prepoznati razloge koji vas sprečavaju u istraživanju novih interesa ili sklapanju prijateljstava.
Možete razmisliti o potrebi da impresionirate sve. Ne možete i ne treba da pokušate da utičete na svačije mišljenje. Ovo je vreme da preispitate vlastitu strukturu i proces razmišljanja. Važna profesionalna veza iz prošlosti može se ponovno pojaviti u vašem životu. Pazite na prilike.

Devica

Ovog 4. septembra počećete da revidirate svoje trenutne poglede i sisteme verovanja, budući da Jupiter postaje retrogradan u Biku. Uspostavljali ste neke nove, dosledne poglede na svet oko sebe koji su ukorenjeni u sigurnosti i dugovečnosti, ali sada ćete biti pozvani da revidirate neke od tih perspektiva.

Ovo je period za razmatranje koje su vaše lične istine i kako ste ih razvijali. Period u kojem bi vaša vera ili duhovna uverenja mogli biti testirani, ali samo kako biste bili sigurni da su tu da ostanu.

Od vas bi moglo biti zatraženo da ponovno razmislite o svom kritičkom stavu, kako biste postali empatičniji i bolje razumeli druge. Pokušajte se opustiti i odbaciti svoje krute zadatke. Kako biste i sami bili najbolji, napravite popis ljudi i stvari koje vas inspirišu i motivišu. Steknite nova prijateljstva ili pronađite omiljenu zabavu. Ne trošite svoju snagu na stvari ili ljude koji nisu važni.

Jupiter vas takođe ohrabruje da naučite nove stvari i proširite svoj um na način koji će biti koristan za budućnost. Iskoristite ovaj trenutak na najbolji način tako što ćete prihvatiti novu veštinu ili hobi.

Vaga

Kako Jupiter postaje retrogradan 4. septembra, ponovno ćete razmotriti neke dodatne finansijske odgovornosti i obveze koje ste nedavno preuzeli. Uspostavljanje dugoročne stabilnosti u području materijalne dobiti je nešto što vam je prioritet, a budući da je planeta sreće retrogradna, preispitaćete kako ste radili na akumulaciji ovih održivih dobara.

Ako ste svoje resurse delili s drugom osobom, možda ćete se sada naći u situaciji da preispitujete svoje granice s njom kako biste osigurali da vaš trenutni dogovor dugoročno može biti plodonosan.

Ponovno procenite sve ugovore ili partnerstva koja uključuju novac. Takođe možete koristiti ovu energiju za otplatu dugova, refinansiranje ili pregovaranje plaćanja.
Prekinite veze s onima koji vas guše.

Škorpija

Razvoj događaja u vašim romantičnim vezama počinje da se revidirata 4. septembra, jer je Jupiter retrogradan u vašoj sedmoj kući. Doživeli ste dosta rasta u svojim intimnim vezama s drugima, a kako Jupiter postaje retrogradan, od vas će se tražiti da razmislite i revidirate neke od svojih nada i snova za vaša dugoročna partnerstva.
Ovo bi moglo biti vreme u kojem bi vaša vera u druge ljude mogla biti testirana, da vidite mogu li te dinamike zaista izdržati test vremena.

Od vašeg partnera do vaših kolega, retrogradni Jupiter uticaće na vaše najbliže veze. Moglo bi ovo biti dobro vreme za preispitivanje kvaliteta tih veza. Moguće je da i stari plamen ponovno izbije na površinu. Vreme odlučivanje koju vrednost ti odnosi dodaju vašem životu.

Usredsredite se i na svoju kreativnu stranu. Razmislite o novim načinima rešavanja problema na radnom mestu, posebno odnosa s nadređenima. Vežbajte da verujete drugima u radu i zatražite pomoć kada vam je potrebna.

Strelac

Budući da je Jupiter, vaš vladar, retrogradan ovog meseca, počećete da preispitujete trenutne navike i rutine koje ste postojano gradili. Sad je vreme da se prilagodite. I bitno je da se osećate oslobođeni svojim svakodnevnim praksama, a ne ograničeni. Nemojte se bojati da menjate stvari, naročito ako nisu u skladu s vašim dugoročnim ciljevima.
Pozitivan stav prema životu pomoći će vam da se nosite s mogućnostima. Bilo bi dobro da sada pregledate svoj život i odnose i razmislite imaju li vaši napori efekat ili su samo gubljenje vremena. Morate otkriti gde se vaša snaga koristi i gde se obnavlja.

Fokusrijate se na svoje zdravlje i dobrobit. Povežite se sa bivšim kolegama, to bi vam moglo otvoriti nova vrata.

Jarac

Retrogradni Jupiter u Biku, označavajući početak razdoblja revizije vaših kreativnih hobija, strasti i slobodnih aktivnosti.

Usredsredite se na razvoj novih veština uz otvorenu i iskrenu komunikaciju. Ovo je sjajno vreme za istraživanje novih obrazovnih opcija i postavljanje nekih izazovnih ciljeva.

Nemojte preterano analizirati svoje odluke ili bi vas to moglo sprečiti u otkrivanju veština koje bi vam kasnije mogle biti vrlo vredne. Povezivanje sa sobom i drugima na sentimentalnom nivou.

Dati sebi prostora za igru ležeran je način da se negujete.

Vodolija

Razvoj događaja koji ste doživeli u svojoj četvrtoj kući doma i porodice počeće da se revidiraju 4. septembra.

Vreme je za potpunu transformaciju u domu – i figurativno i doslovno. Retrogradni Jupiter odlično je vreme da počnete identifikovati pukotine u vašem porodičnom životu koje je potrebno popraviti, bilo da se radi o obiteljskom odnosu ili doslovnoj pukotini u delu vašeg doma.

Poslednjih meseci zamišljali ste kako bi moglo izgledati sigurnije i mirnije stanište, a kako se retrogradnost bude odvijala, preispitivaćete načine na koje te snove pretvarate u stvarnost. Iako vaša vera može biti testirana tokom ovog razdoblja, biće vam jasno kako izgleda stabilno, prijatno okruženje iza zatvorenih vrata.

Vaše trenutno stanje iscrpljenosti može biti rezultat suočavanja s neprijatnim emocijama u poslednje vreme.

Ribe

Razdoblje revizije u vezi s vašim trenutnim idejama i perspektivama dogodiće se zahvaljujući retrogradnom Jupiteru. Kako se ova retrogradnost bude razvijala, bićete pozvani da revidirate neke od informacija koje ste dobili.

Dobro je vreme da razmislite o onome što ste do sada naučili. Ovo je vreme da verujete procesu i budete strpljivi – majstorstvo ne dolazi preko noći.

Proverite svoje navike trošenja i procenite kako ih možete poboljšati u budućnosti. Biće poseban naglasak na vašoj potrazi za prosperitetom. Umesto da na svoje ciljeve gledate kroz obojene naočare, zadržite ih u perspektivi. Porodica bi mogla da zahteva više vaše pažnje tokom ovog perioda, piše atma.hr.

Retrogradni Merkur 15. septembra udara svim silama – ko ovo ne uradi, crno mu se piše

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

234 Shares
234 Shares
Share via
Copy link