Magazin Srbija

Reklamni putokaz u srpskom selu zlata vredan: Biraš i bereš sam

Biraš i bereš sam
Foto: magazinsana.rs

“Biraš i bereš sam” napisano je na drvenoj tabli, a da ne bude zabune tu je i gajbica u kojoj su izloženi paradajz, paprika i krastavac.

Pametnom dosta!

Da srpskim seljacima ne manjka originalnosti i kreativnosti pokazuje i jedan od najzanimljivijih reklamnih putokaza pred kojim zastanu svi slučajni i namerni prolaznici na putu 224 koji od Niša vodi ka Gadžinom Hanu u blizini sela Taskovića.

– Na osam ari imamo četiri plastenika u kojima gajimo najkvalitetnije povrće. Cene kod nas su kao i na niškom kvantašu a kupac samo bira šta će pojesti. Sigurni smo u kvalitet tako da mogu da biraju do mile volje – kažu povrtari i penzioneri Vesna i Gile Stanković za portal Magazin Sana.

Otkrivaju  da nisu oni smislili ovu “marketinšku kampanju” već da je to ideja njihovog pokojnog prijatelja, učitelja Nenada Stamenkovića.

– Uz rakijicu i salatu od paradajza sa mojim pokojnim prijateljem pričali smo o prodaji povrća i on je smislio kako da privučemo mušterije. Prodajemo povrće i u centru Gadžinog Hana ali ovde je nekako “slađe” da se kupi – veli Gile koji se uveliko priprema i za sezonu dinja i lubenica koje su u završnoj fazi zrenja.

– Nema ništa slađe nego pojesti sveže, tek ubrano – preporučuje Gile.

Lubenica slatka kao tuđa žena i druge srpske pijačne mudrolije (FOTO)

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


19 Shares
Share via
Copy link