Magazin

‘Lubenica slatka kao tuđa žena’ i druge srpske pijačne mudrolije (FOTO)

Pijačni prodavci, zbog žestoke konkurencije, oduvek su morali da pronalaze maštovite načine da pažnju kupaca privuku na svoje proizvode. Posni čvarci, lubenica kao tuđe žena, nokti u tikvicama, samo su neki od hitova sa domaćih pijaca.

Skupili smo neke od bisera i napravili kratko uputstvo za ponašanje.

I na pijaci mora da se zna red – zabranjeno je čapanje grožđa, štipanje šljiva i guranje noktiju u tikvice. Nekad je potrebno i pripretiti, što više govori o navikama kupaca, nego o prodavnicama, piše Nova

Ne guraj nokte u tikvice

Ne stiskaj šljivu

Ne čapaj grožđe

Bez štipanja, udaram po rukama

S druge strane, slatke reči biraju pijačni prodavci kad treba da svoje voće i povrće istaknu u odnosu na konkurenciju. Nije više dovoljno navesti cenu, napomenuti da je nešto super ukusno i ukazati na poreklo – lubenice su sada “slatke kao tuđa žena”, paradajz “slađi od prve ljubavi”, breskve tako “slatke i mekane da možeš da ih jedeš i bez zuba”, a paprike “ljute kao prevarena žena”.

Lubenica slatka kao tuđa žena

Paradajz slađi od prve ljubavi

Asortiman je proširen u skladu s aktuelnim trendovima, pa se “posni čvarci” i sveži mozgovi nude kao posebni hitovi sezone.

Posni čvarci za mršavljenje

Sveži mozak, vrlo povoljno

A usput, možete nešto i da naučite. Na primer, da ponovo čitate ćirilicu. Ili neku novu narodnu mudrost. Ili bar da se zamislite nad onim što je pisac hteo da kaže.

Ćirilica, da ne bude zabune

Pa ti potrefi

Bitno da je zlatni

A, ako vam sve to nije dovoljno i ipak ste se zalepili za cenu, uvek možete da sačekate specijalnu akciju. Ili “ekšn” kako se na pijaci kaže.

Tajna veza Novaka Đokovića i cene jaja

Ekšn

Kupiš bure, gaće gratis

Kakvi smo na pijaci, takvi smo i u životu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

152 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap