Magazin Srbija

Reka Raška zatrpana je smećem, toliko smo štrokavi da je to jezivo

Užasno smo prljavi i aljkavi, neodgovorni prema sebi i svetu oko sebe. Ne trebaju nama neprijatelji pored naših loših navika.

Ovo je slika i prilika u kom stanju se nalaze prirodne lepote naše zemlje. Gde je čovek kročio, tu priroda više svojim tokom ne ide. Eko straža je objavila fotografije koje zgražavaju. Reka Raška, zatrpana je otpadom i smećem lokalnog življa.

Nisu došli Novosađani ili Beograđani da bacaju u Rašku dragi sugrađani iz Novog Pazara. Ovo je zajednička sramota ovog naroda pre svega, a onda i nadležnih u ovom kraju jer dozvoljavaju svojim nečinjenjem ovakvo bezobzirno ponašanje pojedinaca.

Reka Raška, Novi Pazar

Posted by Eko straža on Monday, March 15, 2021

Nije Novi Pazar izuzetak od pravila jer svi smo svedoci koliko đubreta ima van velikih gradova, po proplancima i planinskim rekama. Svuda gde je prošao čovek za sobom ostavljajući plastiku, karton, ambalaže i školjke starih automobila.

Nisu samo visoke novčane kazne lek za ovakvu situaciju. Potrebno je takvu osobu, koja može šporet ili školjku automobila da izbaci u reku, staviti na naslovnu stranu makar lokalnih novina, kako bi se naučio pameti da se priroda čuva jer je važnija od svih nas ponaosob.

Postoje načini da se proces promene štrokave psihe promeni, iako je potrebno vreme, ali nema političke odluke. Lakše je manipulisati poluidiotima koji sebi mogu da dozvole ovakvo ponašanje, nego osvešćenim građanima koji znaju da sagledaju širu sliku.

Ekološka katastrofa na Drini, hiljade kubika plutajućeg otpada na površini reke

235 Shares
235 Shares
Share via
Copy link