Film Magazin

Reditelj Filip Gajić prodaje film “Abrakadabra” kako bi mogao da ga snimi

Foto: Kurir/Dragan Kadić

Film “Abrakadabra”, reditelja Filipa Gajića, je prvi film u Srbiji koji se prodaje kako bi uopšte i bio snimljen. Naime, poznati srpski glumac, reditelj i scenarista javno je oglasio prodaju nad igranim filmom čije će snimanje početi 10. oktobra, a novcem prikupljenim na ovaj način finansiraće samu proizvodnju filma.

„Javno oglašavam prodaju vlasništva nad igranim filmom koji ćemo snimiti i realizovati do kraja maja 2021. Vlasništvo filma može da se kupi u crlosti ili u procentima. Novac od prodaje zapravo je potreban da se isfinansira proizvodnja filma“, kaže reditelj.

Kako navodi, film će biti posvećen načinu života koji je izumro. O ljudima koji u jednoj staroj dorćolskoj avliji ne zaključavaju ulazna vrata svojih starih kućeraka, ispijaju zajedno kafu, pevaju, imaju nežne odnose. Glavni lik Ruža je vidovita, tumači snove. Radnja se odvija početkom osamdesetih godina, prenosi Bizlife.

Jedan od najpoznatijih pevača i tekstopisaca na teritoriji bivše Jugoslavije Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, podržao je ovaj potez reditelja i podelio je njegovu objavu na Fejsbuku uz komentar – Odlično. Pravilno. Saobrazno trenutku.

Filip Gajić režirao je 35 predstava u pozorištu, igrani film, animirani, dokumentarni. Osnivač je Dorćolskog narodnog pozorišta.

Otac Arsenije: Ludnice su nam sve punije, deca sve površnija, a kultura nula!

Share via
Copy link