Beograd Magazin

Srpska pevačica i reditelj imaju 8 dece i svaki dan je avantura: Svi imaju zaduženja i raspored

marija jelic nikitovic
Printscreen/Instagram/niki.maraya

Nekadašnja članica grupe „Bičarke na travi“, pevačica i kompozitor Marija Nikitović (38), poznata i pod devojačkim prezimenom Jelić, oduvek je priželjkivala veliku porodicu.

Želja joj je bila da ima petoro dece, a ne samo da ju je ispunila, već je i premašila tu brojku. Sa suprugom, rediteljem Vasilijem Nikitovićem (49), dobila je osmoro naslednika, koje odgajaju u ljubavi i slozi.

Najstarije dete ovog para ima 14 godina, dok je najmlađe rođeno pre dve godine.

– Voleli bismo još dece. Naslednike ne planiramo, oni su plod naše ljubavi. Čudno mi je kada nas kod lekara pitaju da li je to dete planirano ili nije – rekao je za „Informer“ Vasilije 2020. godine, dok je Marija osmi put bila u drugom stanju, dok je ona pričala da joj je svaka trudnoća neopisiva radost.

Desetočlana porodica Nikitović živi u stanu na Novom Beogradu, a svako jutro u njihovom domu počinje veselo i razdragano.

Ipak, svako ima svoja zaduženja, a najstariji naslednici već su dovoljno veliki da sami mogu da odu u kupovinu i olakšaju mami pripremu obroka.

– Najstarija ćerka kuva i mnogo mi pomaže u tome. Neko od starije dece ide u nabavku sa spiskom dok sam ja u kuhinji, a bebe spavaju. Za ručak se trudim da postoji red, da smo svi okupljeni i jedemo. Nekada doručak može da bude problem jer ne žele svi da jedu istu hranu, desi se da krenu da traže svi različito – ispričala je Marija ranije za „Mondo“.

– Kolica budu mala za sve što nam treba. Hrana koju uzimamo je uglavnom u porodičnim pakovanjima. Dosta prodavaca je naviklo na nas i znaju da nam trebaju velike količine. Polako su i porodična pakovanja postala mala za nas. Nekome ta pakovanja potraju mesecima, dok mi pojedemo sve za jedan obrok – dodala je ona tada.

Iako nemaju pomoć oko dece i kuće, Marija i Vasilije se uz dobru organizaciju odlično snalaze.

– Jutro počinje tako što deca skoče na mene, a tako se i završava, zaspimo uz knjige i bajke. Ipak, kod nas postoji raspored, sličan školskom, ali su umesto predmeta upisana zaduženja, ko šta radi u svakom trenutku, da ne dođe do zabune – rekao je svojevremeno autor filma „Četiri ruže“.

Marija je objasnila i da je iskustvo sada na njenoj strani, te da se bolje snalazi sa osmoro dece nego na početku roditeljske uloge, kada je imala samo jedno dete.

– Nemam priliku ni za kakvu pomoć, pomoć smo jedni drugima, stariji pomažu mlađima, vode ih i vraćaju iz škole i idu zajedno na treninge. Takođe, zajedno rade domaći i uče između sebe. Bilo mi je teže sa jednim detetom u svojoj 24. godini, nisam bila toliko zrela tada, sad mi je lakše iako ih ima osmoro – navela je ona.

Izvor: Lepa i srećna

1 majka, 11-oro dece i 8 očeva: Računica i objašnjenje ove porodice je nešto najluđe što ćete pročitati (VIDEO)

10 Shares
Share via
Copy link