Magazin

Razgovor ćerke i oca koji boluje od demencije rastopiće i najkamenija srca (VIDEO)

Dementni otac
Foto: Printscreen / YouTube / CBS News

Sama spoznaja da vas neko od vaših najbiližih, sa kojima ste proveli čitav život, odjednom više ne prepoznaje izuzetno je potresna, a to medicinsko stanje poznato je pod nazivom demencija.

Ova bolest populacije odraslog životnog doba, ne smatra se normalanim procesom starenja, iako je neraskidivo vezan za njega.

Predstavlja postepeni gubitak mentalnih sposobnosti, koji se pre svega manifestuje gubitkom pamćenja, ali i promenama ličnosti i gubitku sposobnosti socijalizacije.

Jedan mlada žena je snimila razgovor sa svojim ocem koji je oboleo upravo od ovog medicinskog stanja, u kojem se vidi da ne prepoznaje ni nju, a ni svoju suprugu, za koju misli da mu je majka, ali i daje gaji snažnu povezanost prema njima.

Video je dirnuo mnoge na društvenim mrežama.

Bejli Kičen je postavila snimak na TikToku uz naslov: „Neki dani su lakši od drugih. Nedostaješ mi tata, ali te jako volim.“

Skotu (58) je pre godinu dana dijagnostikovan rani početak demencije i Vernikeove encefalopatije. Ćerka Bejli je dokumentovala putovanje i podiže svest o demenciji na TikToku.

On se ne seća da je bio nečiji tata, a kamoli da je imao ćerku. Međutim, oseća snažnu povezanost sa njom i njegovom ženom za koju misli da mu je majka, piše Kurir.

@judychriscomedy

#dementia #baileylovesdad #cbsnews

♬ original sound – judychris

Premda se nikoga ne seća, osećaji ljubavi ostali su u njemu.

U videu se čuje kako Skot govori kako ga izluđuje što ga Bejli naziva „tata“ i ne misli da je on njen tata. Ali tada nije siguran ni u sebe.

Skot kaže da zna da mu je Bejli važna jer gaji osećaje prema njoj i čak je voli, ali ne može da se seti ko je ona uopše, iako zna da su porodica.

Premda se nikoga ne seća, osećaji ljubavi ostali su u njemu.

– Postoje osećaji, poznajem tu devojku, tu damu, ona mi je važna u životu – pokušava Skot da objasni ćerki.

Skot misli da je njegova supruga njegova majka, a kada je Bejli pitala misli li da je ona dobra osoba i oseća li se sigurno uz nju, odgovorio je pozitivno i kaže da se isto oseća i sa Bejli.

Tokom celog razgovora, Skot je delovao zabrinuto da će je povrediti ako natera Bejli da ga ne zove tata. Ali u isto vreme bio je izbezumljen time što su ga zvali „tata“. Tada su se dogovorili da će jedni druge zvati svojim imenima.

Emotivni razgovor između oca i kćeri rasplakao je ljude i nikog nije ostavio ravnodušnim.

Izvor: Kurir

Brus Vilis se povlači iz glume zbog teške bolesti (FOTO)

Reklama

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

203 Shares
203 Shares
Share via
Copy link