Magazin Svet

Ukraden spomenik pevaču Ramštajna za manje od 24 časa nakon postavljanja (FOTO)

Spomenik ramštajn
Foto: Instagram / roxxy__roxx_

Izgleda da u nemačkom gradu Rostoku imaju nešto protiv statua koje su podignute muzičarima ili makar protiv umetnika po imenu Roksi (Roxxy).

Naime, u ovom gradu je podignut spomenik u čast frontmena grupe Ramštajn, Tila Lindemana, u čast njegovog 60. rođendana, u blizini kvarta Everšagen, gde je pevač odrastao.

Međutim, nije prošlo ni 24 sata, a statua je ukradena, dok su na licu mesta ostali samo lanci i polomljena sigurnosna brava koja ju je obezbeđivala, piše Loudwire.

Incident se dogodio 4. januara, a policija u Rostoku je primila dojavu da je ukradena oko 10 sati ujutru. I dalje pokušavaju da pronađu svedoke koji su možda videli lopove.

Ostaci statue
Foto: dpa / picture alliance via Getty Images

Spomenik je dizajnirao umetnik po imenu Roksi, a ovo nije prva statua koju je kreirao da se našla na meti lopova i vandala.

Naime, 2019. godine, u Rostoku je postavljena skulptura u čast repera Marteria, ali je odlomljena i ukradena samo dva dana kasnije – ostala su samo stopala.

U to vreme, grad je negirao bilo kakvu vezu sa postavljenjem ili nestankom statue, a obožavaoci su ostavljali cveće na njenim ostacima.

Izvor: Loudwire

Ukradena spomen-ploča Velimiru Bati Živojinoviću

181 Shares
181 Shares
Share via
Copy link