Magazin

Da li biste probali rakiju “Aleksandar Vučić” i “Andrej Vučić”?

Jedna subotička kompanija koja se bavi proizvodnjom alkoholnih pića na tržište je izbacila dva nove vrste rakije, koje nose ime Aleksandra Vučića i njegovog rođenog brata Andreja Vučića, piše dnevni list Danas.

Naručioc je Srpska napredna stranka, a subotička kompanija, koja je proizvela i pakovala “personalizovane rakije”, još nije odgovorila na pitanje lista Danas da li je predsednik Srbije dao saglasnost da mu se ime nađe na etiketi boce, na kojoj je piše “Vučija rakija”, te da li je neophodbno odobrenje osobe čije ime se stavlja na etiketu i ambalažu, bez obzira što nije reč o tržišnoj i slobodnoj prodaji.

List ističe da se rakija pojavila “slučajno ili ne, nekoliko dana nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare podsmešljivo govorio o bezazlenosti virusa korona”, kada je, između ostalog, rekao kako je “sebi našao izgovor da popije čašicu dnevno”.

Prema novodima na sajtu subotičke kompanije, “Vučija rakija predstavlja spoj tradicionalnog i modernog” i sprema se po “tradicionalnoj recepturi iskusnih srpskih majstora”, a personalizovana boca, na kojoj su nacrtane dunje, košta 2.496,14 dinara, piše Danas.

Rakija “Srpska trojka”, koja nosi ime Andreja Vučića je, kako se navodi, “rezultat brižljivog odabira kvalitetnih plodova šljive, dvostruke destilacije, starenja i negovanja u barik hrastovim buradima”.

Za sada nema podataka ko je iz Srpske napredne stranke naručio pakovanje i brendiranje ovih rakija, piše Danas.

Retrospektiva „malih čuda u 2019“ na koja Vučić sigurno nije mislio kad je rekao „niz malih čuda“.

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
221 Shares
221 Shares
Share via
Copy link